Trabzon Valisi Ustaoğlu: Katılan genç oranı yeni projeler için bizi heyecanlandırıyor!

Trabzon'da 6.'sı düzenlenen kitap fuarının açılışını gerçekleştiren Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Trabzon Valisi Ustaoğlu: Katılan genç oranı yeni projeler için bizi heyecanlandırıyor!

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilen Trabzon Kitap Fuarı başladı.

Fuar Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başta olmak üzere Trabzon’un üst düzey prokolünün katılımıyla açıldı.

Fuar açılışı sonrası Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu “Trabzon gibi Kültür ve sanat şehrine de yakışan bu tarz fuarlardır” ifadelerini kullandı.

Ustaoğlu “Geldiğimiz ilk günden beri Trabzon’un bir kültür, sanat ve tarih şehri olduğunu söylüyoruz. Bu kültür ve sanat şehrine yakışan da böyle kültürel anlamda çok özellikli olan kitap fuarlarının da faaliyete geçmesi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu yıl 6.sını düzenliyor kitap fuarının. Sizlerin de gördüğü gibi aileler çocuklarıyla beraber cıvıl cıvıl. Çocuklarını yanlarına alıp hem buralarda kitaplarla haşır neşir oluyorlar hem de onlara kitap sevgisini aşılıyorlar. Birlikte Anne çocuk bu fuarı, stantları ilimizin tarihi geçmişinde özellikleri olan bu tip organizasyonlara da katılmış oluyorlar. Burada emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Her zaman söylüyoruz kitap iyi bir arkadaştır, iyi bir dosttur. Bizim yaşlısından gencine her kesimin bu dostluğu her zaman başının ucunda tutması ve sürekli iç içe olması önemli. Bu bizim kültürel birikimimiz açısından da önemli. Vizyonumuz açısından da önemli. Ben inanıyorum ki bu tip fuarlarla yeni kuşaklarımız, yavrularımız kitaplarla daha haşır neşir olup, buralardan daha iyi istifade etmiş oluyorlar.” İfadelerini kullandı.

Fuara katılan çocuk ve genç oranının yükle oluşunun yeni projeler için kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen Ustaoğlu “Güzel olan da şu ki çocuk ve genç oranı daha fazla. Bunlar bizi umutlandırıyor. Bizleri daha da heyecanlandırıyor. Bunlara yönelik yeni projeler yapmamızın da önünü açıyor. Gördüğünüz gibi ana sınıfına giden yavrularımız bile buralara büyük bir heyecanla geliyorlar bu daha anlamlı.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber