Trabzon Valisi "darbecileri vurun emri verdim"

Kalkışım sonrası Trabzon Valisi konuştu.

Trabzon Valisi "darbecileri vurun emri verdim"
Türkiye’de meydana gelen bir grup subay ve generalin yönetimindeki kalkışım girişimi Trabzon’da karşılık bulamadan püskürtüldü. Konu ile alakalı değerlendirme yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise Haber61.net’e yapmış olduğu açıklamada, “22:05’de Trabzon valiliğinin tüm ışıklarını yaktık ve görevimizin başındayız mesajını verdim. Ankara’dan gelen bilgi doğrultusunda Trabzon’da gerçekleştirilecek olan her hangi bir kalkışım olursa polisimize ‘vur emri’ verdim. Valilik makamları devletin şehirdeki en üst makamıdır.”dedi.
 
00:05 sularında devletin tüm makamlarının görev başında olduğunun altını çizen Vali Yavuz, “ Devletimin tüm kurumları kendi dairelerine giderek ışıklarını yaktılar ve çalıştıklarını gösterdiler. Ankara’da böyle bir kalkışım olduğunu fark ettiğimiz andan itibaren biz Trabzon’da tedbirlerimizi aldık. Trabzon Emniyetimiz, Trabzon İl Jandarma ve MİT tüm gayretleri ile çalıştı. Trabzon bir bütün oldu. Takdire şayan bir bütünlük oldu.”ifadelerine yer verdi.
 
Bir üst subay birde gözaltına alınan emniyette görevli üst düzey müdür hakkında bilgi veren Yavuz, “ 4. Motorize Piyade Tugay Komutan vekili gece saat 03:30 sularında Trabzon valiliğinin makam odasına getirildi. Burada silahı teslim alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı. Emniyet Müdürlüğün de görevli 4’ncü sınıf Emniyet Müdürü Ali Hallaç, duruşu ve tavırları nedeniyle gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde hiçbir kurum ile sıkıntı yaşamadık.”şeklinde konuştu.
 
Trabzon’da gözaltına alınan Hakim ve Savcılar hakkında da kısa bir bilgi veren Vali Yücel Yavuz, “HSYK bütün kararları aldı. Konu ile alakalı Trabzon’a bilgi geldi. Başsavcılığımızın yönlendirilmesi ile de devam ediyor. Elektrik hatlarına saldırı ola bilme ihtimali üzerine burada da görev yapan özel güvenlik görevlilerine vur emri verdim. Sen kalkacaksın köprüyü kapatacaksın TBMM’ya ateş edeceksin. Külliye’nin bahçesine bomba atacaksın bu bir kahpe girimdir. Şimdi herkes neyin ne olduğunu anladı.”dedi.
 
Haber : Şükrü Üçüncü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber