Trabzon Valiliği'nden önemli duyuru! 72 saat...

Trabzon Valiliği kişisel hijyen malzeme atıklarının toplanması ile ilgili duyuru yaptı.

Trabzon Valiliği'nden önemli duyuru! 72 saat...

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Valiliği, maske, eldiven, mendil gibi kişisel hijyen malzeme atıklarının toplanması ile ilgili duyuru yaptı.

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

"Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele amacıyla alınan tedbirler doğrultusunda gündelik hayatta kullanımı artan maske, eldiven, mendil gibi kişisel hijyen malzeme atıklarının biriktirilmesi ve atık toplama sistemine verilmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bir genelge yayınlanmıştır.

Bu kapsamda;

1- Vatandaşlarımızın kullandığı maske, eldiven, mendil gibi atıklar yırtılmaya dayanaklı çöp poşetlerinde küçük miktarlar halinde biriktirilmelidir.

2- Bu poşetlerin ağzı sıkıca bağlanarak yırtılma riskine karşı ikinci bir torbaya konulmalıdır.

3- Atık torbaları virüsün hayatta kalma olasılığını en aza indirmek için 72 saat bir oda veya balkonda bekletilmelidir.

4- Bu sürenin bitiminde atık torbaları belediyenin atık toplama saatinden kısa bir süre önce çıkarılarak evsel atık kapsamında bertaraf edilmek üzere belediyeye teslim edilmelidir.

5- Kullanılan maske, eldiven, mendil gibi kişisel hijyenmalzeme atıkları kesinlikle diğer evsel atıklarla birleştirilmemeli ve çevreye atılmamalıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber