Trabzon Valiliği'nden Çamburnu'yla ilgili önemli açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ardından Trabzon Valiliği de, Sürmene'de bulunan Çamburnu Tabiat Parkı'nda köşk inşa edildiğini yalanladı.

Trabzon Valiliği'nden Çamburnu'yla ilgili önemli açıklama

Trabzon Valiliği, Çamburnu Tabiat Parkı'nda köşk yapıldığı iddialarını yazılı açıklama yaparak yalanladı. 



Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"11 Ağustos 2017 tarihinde bazı medya organlarında Çamburnu Tabiat Parkına köşkler inşa edildiğine dair haberler yer almıştır.

Söz konusu iddialara ilişkin olarak;

-Daha önce başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı olmak üzere aynı Bakanlığın Trabzon 12. Bölge Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili detaylı açıklamalar yapılmıştır.

- Bu ve buna benzer iddialar daha önce ilgili makamlarca defalarca tekzip edilmiştir.

-Habere konu olan yapılar 7 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen yangına maruz kalan alanların dışında olup, yangın sonrasında etkilenen alanlarda orman iyileştirme çalışmaları halen devam etmektedir.

-Söz konusu iddiada köşk olarak nitelendirilen yapılar kır evleri ve mesire alanları olup, 29 Eylül 2015 tarihinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce onaylanan vaziyet planı çerçevesinde mevzuata uygun olarak ve halka açık hizmet vermek üzere inşa edilmektedir.

Konu ile ilgili kamuoyunu yanıltmaya yönelik haberlere itibar edilmemesi hususu saygıyla duyurulur."


UZUN SÜREDİR TARTIŞILIYOR

7 Ocak 2017 tarihinde Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu Ormanı'nda meydana gelen yangın büyük hasar yaratmış ve beraberinde tartışmalar getirmişti.

Ormanın rant sağlamak amacıyla yakıldığı, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani'nin bölgede yatırım yapmak istediği ve buna uygun ortam yaratılmak için sabotaj yapıldığı gibi pek çok iddia ortaya atılmıştı. Katar Türkiye Büyükelçiliği bu iddiaları yalanlamış ve Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani konuyla ilgili araştırılma yapılmasını istemişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynek Altıok Akatlı, Çamburnu yangınını TBMM'ye taşıyarak soru önergesi vermiş, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar da konuyu Meclis Genel Kurulu'nda gündeme getirmişti. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Çamburnu yangınının ardından bölgede orman köşkleri inşa edilmeye başlandığını iddia etmiş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı da Haluk Pekşen'in açıklamalarını tekzip geçerek yalanlamıştı. 




















 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber