Trabzon valiliği açıkladı! İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yeni kararlar

Trabzon İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararları açıkladı.

Trabzon valiliği açıkladı! İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yeni kararlar

Trabzon Valiliği, yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrasında alınan kararları açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"l Hıfzıssıhha Kurulu, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında 15.12.2020 Salı günü 14.00’te yukarıdaki gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplanmıştır.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler; Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda belirlenerek uygulamaya geçirilmektedir. İlimizde gerekli olması durumunda ilave kararlar alınmaktadır.

Bu çerçevede İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’muzca alınan karar doğrultusunda; 08.12.2020 tarihli (2020/125) sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’muz tarafından alınan kararın 1. ve 2. maddeleri aşağıda belirtilen şekilde değiştirilmiştir.

Filyasyon ekipleri tarafından, kovid-19 pozitif hastalar ve kovid-19 pozitif hastalar ile temaslı olduğu tespit edilen kamu çalışanlarının herhangi bir sağlık kuruluşlundan sağlık raporu almaksızın izolasyon süresince idarî izinli sayılmalarına,

Kovid-19 pozitif hastalar ve Kovid-19 pozitif hastalar ile temaslı olduğu tespit edilenlerin karantinada olduklarına dair kaymakamlıklarca düzenlenen belgenin kamu kurumlarınca izin belgesi yerine kabul edilmesi şeklinde uygulanmasına,

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddeleri uyarınca ilçe umumi hıfzıssıhha kurul kararlarının ivedilikle alınmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idarî işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adlî işlemlerin başlatılmasına, uygulamada birlikteliğin sağlanması için alınan kararların ilgili kurumlara iletilmek üzere kaymakamlıklara iletilmesine oy birliği ile karar verilmiştir."

Trabzon valiliği açıkladı! İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yeni kararlar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler