Trabzon Üniversitesi'nin taşınması iddialarında son perde!

Başkan Zorluoğlu Trabzon Üniversitesinin taşınacağı iddialarına cevap verdi.

Trabzon Üniversitesi'nin taşınması iddialarında son perde!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Üniversitesi’nin taşınacağı iddiaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

TRABZON ÜNİVERSİTESİ’NİN MERKEZİ AKÇAABAT’TIR

Zorluoğlu, “Trabzon Üniversitesi’nin merkezinin Akçaabat olduğu yazıyor zaten. Trabzon Üniversite’sinin Akçaabat’tan alınması gibi bir çalışma yok. Burada yapılan çalışma üniversiteyi nasıl büyütebiliriz, yeni kampüsler nasıl oluşturabiliriz çalışması var. Bu yanlış anlaşılmanın nedeni şu? AK yazının yukarısında bir alan var. İpekyolu Üniversitesi kurulması gündemde bir alan var. Bu alanın kullanılarak Trabzon Üniversitesi’nin buraya taşınması mümkün değil. Ben burayı gördüm. Ama isterse Trabzon Üniversitesi buraya taşınabilir. Akçaabatlı hemşerilerimi anlıyorum ama dedikodular dikkate alınmamalı. Trabzon Üniversitesi’nin merkezi Akçaabat’tır. Daha da büyüyecektir. Biz daha da büyümesi için alanlar oluşturmak itiyoruz. Burası Beşikdüzü olur, Vakfıkebir olur Şalpazarı olur. Ama Akçaabat’tan alınması mümkün değildir” dedi.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise konu ile ilgili olarak “Biz Trabzon Üniversitesi’nin merkezinin Akçaabat’ta olmasını ve batıya doğru büyümesini istiyoruz. Gerekirse ücretsiz arsa tahsis edelim” ifadelerini kullandı.

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber