Trabzon'un Ulaşım master Planı anlatıldı

Trabzon Ulaşım Ana Planı” toplantısı gerçekleştirildi.

Trabzon'un Ulaşım master Planı anlatıldı

Trabzon büyükşehir belediyesi tarafından “Trabzon Ulaşımını planlıyor – Trabzon Ulaşım Ana Planı” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Siyasi partilerin il başkanları, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve daire başkanları katıldı.

Toplantıda Ulaşım Master Planı hakkında bilgi verilerek, bilgilendirme yapıldı. 

Toplantıda selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye ilk olarak Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin genç geldi.

Trabzon'un Ulaşım master Planı anlatıldı

Genç konuşmasında şu ifadelere yer verdi

“Hepimiz bu şehrin evlatlarıyız. Makamımız ne olursa olsun ortak amacımız bu şehri daha yaşanabilir bir şehir kılma adına hizmet edebilmek. Bu şehre taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı oldu. Yeni dönemde vazife alan yöneticiler sıfatı ile büyükşehir belediye başkanımızın şu sözünü unutmuyorum “En büyük icraatımız yönetim anlayışımızdır demişti. Bu şehide istişare ile birçok sorunun çözeceğini biliyorum. Bu şehrin en önemli sorunu trafik sorunu. Bu anlamda bu toplantı çok önemli bir toplantı. Bu anlamda Büyükşehir Belediye başkanımıza teşekkürler. Ulaşım ve trafik zorlandığımız bir alan. Mevcudu değerlendirecek çok önemli fikirler ortaya çıktı. Fikirlerimi Büyükşehir Belediye başkanımıza ilettim. Kendi programına koydu. Teknik katılımla daha güzel sonuçlar elde edeceğini umuyorum. Detaylarını az sonra herkesle paylaşacak. Katılan herkese teşekkürler. Toplantımız hayırlı olsun.”

Ahmet Metin gencin Ardından Kürsüye Gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bir yıllık süreçte trafik alanında yapılan çalışmaları anlatıp tüm paydaşların katılımıyla sahiplenilen bir Ulaşım master planının ortaya çıkması için destek istedi 

Zorluoğlu yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

Şehrimizin ulaşım anlamında dinamikleri bu toplantıyı gerçekleştiriyor. 

Bugün Trabzon için önemli bir gün. Göreve başladığım günden itibaren Trabzon’da çok konuşulan bir meseleyi masaya yatırıyor. Trafik anlamda çok sorunlu bir şehir. Halkımıza sorduğumuz da ilk sırada çıkan bir sorun. Bilimsel gerçeklerle bu meseleyi tartışacak bir toplantıyla ulaşım master planına start veriyoruz.

Geçtiğimiz yıldan bu yana hazırladığımız projeleri hayata geçirmeye başladık. Bundan sonra projeleri yatırım olarak hayata geçirdiğimizde farklı bir şehir olacak. 

Trabzon'un Ulaşım master Planı anlatıldı

Bir yılda ulaşım anlamında çalışmalarını değerlendirirsek İlk sıraya Ortahisar ve Akçaabat’taki dolmuş konusunu koyuyorum. Geldiğimizde ilk ele aldığımız konuların başında geliyor. Dolmuşların konforu ve güvenliği sağlamadığı aşikâr. Günler süren toplantılar sonrası 729 dolmuşu 689 a düşürdük. 80 dolmuşu da taksiye çevirdik. Geriye kalan 689 dolmuşu 12+1 olarak düzenledik.

Dolmuş dönüşümün sadece dolmuş yenilemesi olmadığını yakında göreceksiniz. Büyükşehir bu sistemde çok aktif yol alacak ve denetleyecek. Klima, havalandırma, güvenlik kamerası olacak.  Pandemi süreciyle birkaç ay sarkma olacak ama bu yılsonuna kadar sistem tamamen devreye girmiş olacak.

Akçaabat’ta ise dönüşüm devam edecek. Akçaabat’taki sistem otobüs ve kartlı sistem olacak.

Servis sistemi ile de inisiyatif aldık. 1112 servisimize j plaka verdik ve sayılarını sınırlandırdık. İhtiyaç olmadıkça bu sayıda devam edecek.

89 tane taksimiz vardı. 80 taneyi daha taksi yaptık ve 169 a çıkardık.

20 Tane yeni otobüs aldık. Bu bize 18 Milyon Liraya mal oldu. Mevcut otobüslerimizi yeniliyoruz. Ve vatandaşlarımız havalandırma sorunu çözülüyor.

Ulaşım anonim şirketini kurduk. Ulaşım işini tamamen onlara devrettik. 

Yeni otogar projemizi paylaşmıştık. Proje tamamen bitti. Bu ayın sonu önümüzdeki ayın başında ihaleye çıkıyoruz. İnşaatı Ağustos-Eylül gibi inşaatına başlıyoruz. Modern bir otogara kavuşuyoruz. 70 Milyon lira bize mal olacak. 

Trafik noktasında tıkanan çömlekçi tünelinde. Tünelin moloz tarafında yeni bir tünel açıp sahil yoluna bağlamak üzere proje düzenlendi. Yakında başlıyoruz. 

Kanuni bulvarının tamamlanması için gayret içeresindeyiz. 

Otoparklarla alakalı gayret içerisindeyiz. Tanjant otoparkı 1 ay içerisinde tamamlamaya çalışıyoruz. Botanik Park’ta park problemi vardı. 130 araçlık bir otopark yaptık. Kalkınma Mahallesi ve Üniversite bölgesi de yoğun ve problemli bir sorun. KTÜ yolu ile KTÜ A kapısının bağlanması konusunda bir protokol yaptık. İhale aşamasına geldik. 2020 yılında bittiğinde meseleyi rahatlatacak bir yol olacak. 

Pazarkapı’da altında 600 üstünde 100 araçlık bir otopark olacak.  Kadınlar Pazarının karşısında altında 100-150 araçlık bir otopark düşünüyoruz. 

Kadınlar pazarının altında da 50 60 araçlık bir otopark düşünüyoruz.

Karagöz meydanını alıyoruz. Orayla ilgili proje çalışmasını başlıyoruz. Oranın bir kısmını da otopark planlıyoruz.  Yapılacak birçok otopark ile trafik sorununu rahatlatmayı planlıyoruz. 

Bunlar bir yıl içerisinde yaptığımız, devam eden ve ihalesini yapacağımız. Çalışmalar.

Bunları yaparken isteriz ki elimizde bir ulaşım master planı olsun. Ama hiçbir şey için geç kalınmış sayılmaz. Bugün burada ulaşım master planımıza başlayacağımızı ilan ediyoruz. Trabzon’un ihtiyaçlarını karşılayacak bir master planına 2-3 yıl ilerisinde kavuşacağız. Şehir bu plana sahip çıkarsa bu planlar anlam kazanır. Şehir sahip çıkmazsa bir kitapçık olarak kalır. 

Bugün burada yaptığımız şey sadece bilgilendirme.  Şehir ne kadar sahiplenirse plan o kadar kaliteli olacak. Ne kadar kaliteli olursa o kadar yararlı olacak. 

Daha sonra Ulaşım Daire Başkanı Fatih Bayraktar tarafından Ulaşım Master planı sunumuna geçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber