Trabzon'un su ihtiyacını çözecek proje devam ediyor

Trabzon İçme Suyu İsale Hattı projesiyle Trabzon'a yıllık 73 milyon metreküp içme ve kullanım suyu temin edilecek.

Trabzon'un su ihtiyacını çözecek proje devam ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğünce inşası devam eden "Trabzon İçme Suyu İsale Hattı" projesinin 2019 yılı sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiği bildirildi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bütün şehirlerin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamak için eylem planları hazırlayarak projeler üreten Bakanlığın, bu çerçevede Trabzon'un uzun vadeli su ihtiyacını karşılamak için başlattığı Trabzonİçme Suyu İsale Hattı projesi kapsamında çalışmaların sürdürdüğü ifade edildi.

Proje kapsamında yıllık 73 milyon metreküp suyun, Atasu Barajı'ndan alınarak Trabzon'a aktarılacağı ve şehrin 2045 yılına kadar olan su ihtiyacının karşılanacağına işaret edilen açıklamada, proje ile 91,5 kilometre uzunluğunda isale hattı inşa edileceği vurgulandı. 14 depo ile 7 terfi merkezi imalatı da yapılacağı, 15 depo ve 3 terfi merkezinin de iyileştirmesinin sağlanacağı belirtildi.

120 milyon lira yatırım bedelli proje çerçevesinde inşa edilecek arıtma tesisi ile şehrin içme suyu meselesinin ortadan kaldırılacağı ifade edilen açıklamada, projenin 2019 yılı sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.


BAKAN EROĞLU: "SUSUZ ŞEHİR KALMAYACAK"

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da görüşlerine yer verildi.

Eroğlu, Bakanlık olarak susuz şehir bırakmamayı hedeflediklerine dikkati çekerek, son 14 yılda işletmeye aldıkları içme suyu tesisleri ile 41 milyon vatandaşa ilave içme suyu sağladıklarını belirtti.


"TRABZON'A UZUN VADELİ ÇÖZÜM"

Hazırladıkları içme suyu eylem planları ile 81 ilin 2040, 2050 ve hatta 2071 yılına kadar içme suyu ihtiyacının planlandığını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti: "Plan yapmak ve hedefler belirlemek bir işi gerçekleştirmek adına önemli bir adım. Biz de şehirlerimizin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını çözmek için planlar yapıyoruz. Günlük çözümler üretmiyor, şehirlerimizin gelecekteki nüfus artışlarını da göz önünde bulundurarak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Trabzon'da çalışmalarını yürüttüğümüz içme suyu projesi de günlük bir çözüm değil, projeyle ilimizin 2045 yılına kadar olan içme suyu problemini ortadan kaldıracağız."


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler