Trabzon'un o ilçesinde korkutan tablo! Karantinadaki sınıf sayısı 1 haftada 5'e katlandı

Yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından, okullarda görülen vaka sayılarında artış yaşandı. Bir hafta içinde vaka sayılarında 2,5 kat artış yaşanırken, karantinaya alınan sınıf sayısı da 5'e katlandı.

Trabzon'un o ilçesinde korkutan tablo! Karantinadaki sınıf sayısı 1 haftada 5'e katlandı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde  yenikoronavirüs vaka sayısı özellikle delta varyantıyla birlikte artmaya devam ediyor.

Yüz yüze eğitimle birlikte ilçede vaka sayısı 1.250’ye ulaştı. Vakaların yaklaşık yüzde 20’sini öğrenciler oluşturuyor.

200 öğrenci pozitif

İlçede eğitim öğretim faaliyeti yürüten ve henüz 2 haftasını geride bırakan okullarda pozitif vaka sayısı 200’ü buldu. Bu rakam geçtiğimiz haftanın 2,5 katı. Yani bir hafta içerisinde 60 öğrenciden 200 öğrenciye, 6 karantina sınıfından 30 karantina sınıfına artış gösteren bir tabloyla karşı karşıyayız.

“Tavsiye tedbirlere acilen geçilmeli”

Veliler, Milli Eğitim yetkililerinin vakit geçirmeden Bakanlıkça tavsiye edilen tedbirleri acilen alması gerektiğini dile getiriyorlar. Bunlar arasında, ders saatlerinin kısaltılması, teneffüs sürelerinin arttırılması, en önemlisi de ikili öğrenime geçilmesi gibi tercihler bulunduğunu kaydeden veliler, “En kıymetlilerimiz olan çocuklarımızın korunması şart. Yetkililer bunu asla göz ardı etmesinler.” uyarısında da bulundular.

“Yetkililerin kafası kumda”

Geçtiğimiz haftaya girerken 1.100 olan vaka sayısının 1.250’ye yükselmesi virüsün özellikle ilçemizde bulaş hızını hiç kesmediğinin de göstergesi. Ancak mülki amir sevk ve idaresindeki kolluk kuvvetleri ile yerel yönetimlerin hiçbir tedbir almayıp özellikle de farklı organizasyonlar içerisinde olmaları “Yetkililerin kafası kumda.” benzetmesiyle vatandaşlarca ağır dille eleştiriliyor.

19 hastamız yoğun bakımda, 7’si entübe

Edindiğimiz bilgiye göre ise Trabzon’daki hastanelerde 60 Akçaabatlı hasta yatarak tedavi görüyor. Bu hastalarımızın 19’u yoğun bakım tedavisi alırken 7 hastamız ise entübe durumda.

Pandemi hastanesi olduğu için çevre ilçelerden de hasta kabul eden Haçkalıbaba Devlet Hastanemizdetedaviye alınan kovid-19 hasta sayısı ise 46.Bu hastaların 21’i yoğun bakım hastası, 8’i ise entübe tedavisi görüyor.

Çift doz aşılanmada % 65’e ulaşıldı

Toplam uygulanan aşı dozu 161.000’e ulaşan ilçemizde hedef nüfusbaz alındığında tek doz uygulanma oranı yüzde 77,3’e, çift doz uygulanma oranı yüzde 64,6’ya yükseldi. 3 doz aşı vurulan sayısı da 18.000 kişiyi geçti.

Bu durumda hiç aşı vurulmayan sayısı ise yaklaşık 23.000 kişi. Bütün çevreler, bu sayının çok fazla olduğunda hemfikir ancak yetkili organlar marifetiyle bu sayıyı eritmeye yönelik yapılan hiçbir çalışma da bulunmuyor.

-Akçaabat Haber-

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler