Trabzon'un Kemeraltı Çarşısı bir ilki yaşadı

Tam kapanma kısıtlamaları Trabzon'un Kemeraltı Çarşısı'nı da vurdu. Çarşı, tarihinde ilk defa bayram arefesinde sessizliğe büründü.

Trabzon'un Kemeraltı Çarşısı bir ilki yaşadı

Tüm Türkiye’de Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma dolayısıyla Trabzon’da bayram arefelerinin vazgeçilmez alışveriş mekanı olan Kemeraltı Çarşısı en sessiz günlerinden birini yaşıyor. Kapalı dükkanlar ve sessiz sokağı görenlerde büyük şaşkınlık ve hüzün yaşanıyor.

Trabzon'un Kemeraltı Çarşısı

Çevre sakinlerinden Sinan Terzi, arefe gününde ilk kez bu çarşı ve dükkanları böyle gördüğünü belirterek çok farklı duygular içinde olduğunu söyledi. Terzi "Buralar uzun süredir ilk kez bu kadar sessiz. Ara sırada bazı esnaflar tadilat için geliyordu ancak kalabalıklığına alıştığımız bu yerde ilk defa böyle bir sessizlik var. Burada normalde insandan geçilmezdi. Covid’den dolayı insanlar pek dışarı çıkamıyor bir de tam kapanma olunca böyle sessiz oldu. Arefe gününde buraları çok kalabalık olurdu yürüyecek yer olmazdı” dedi.

Trabzon'un Kemeraltı Çarşısı

Yahya İkram ise tarihi Kemeraltı Çarşısında bayramlardan bir gün önce eskiden adım atacak yer olmadığını ifade ederek “Arefe günleri buralar çok canlı olurdu vatandaş şekerini, çikolatasını, giysisini buradan alırdı. Arefe gününde burada adım atacak yer bulamazdın. Bizde çoluk çocuğumuzla buralara gelir alış verişimizi yapar bayrama hazırlık yapardık. Şimdi pandemi nedeniyle bugün bunları yaşayamıyoruz. Yaklaşık 40 yıldır Kemeraltı'nı hiç bu kadar sessiz görmedim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler