"Trabzon'un içme suyu ihtiyacını 2050'ye kadar karşılayacak"

Trabzon’un İçmesuyu İsale Hattında Çalışmalar Devam Ediyor

"Trabzon'un içme suyu ihtiyacını 2050'ye kadar karşılayacak"

Trabzon’un içmesuyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan İçmesuyu İsale Hattı inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ İçmesuyu kaynağı Atasu Barajı olan “Trabzon İçmesuyu İsale Hattı inşaatı”, tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon’un içmesuyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan iş kapsamında, 14 adet yeni depo, 7 adet yeni terfi merkezi imalatı yapılacak olup, 15 adet depo ve 3 adet terfi merkezinin de iyileştirmesinin yapılacağını söyledi.

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
 
Genel Müdür Yıldız,’ 91,5 km uzunluğunda olan isale hattında bugüne kadar, yaklaşık olarak 85,5 km isale hattı, 8 adet depo ve 5 adet yeni terfi merkezinin betonarme imalatı tamamlandığını ifade ederek, % 82 fiziki gerçekleşmenin sağlanana söz konusu işin 2021 yılında tamamlanarak, hizmete açılması hedeflenmektedir. Söz konusu projenin tamamlaması ile Trabzon şehir merkezine yıllık 73 milyon m³ içmesuyu verilecektir ’dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler