Trabzon'un balkonu yıkıldı yıkılacak!

Trabzon'un en işlek caddelerinden biri olan Tanjant Caddesi'nin üst kesiminde bulunan Sarmaşık sokak sakinleri, yağmur nedeniyle evlerindeki kolonların patladığını ve zeminden kayaların koptuğunu iddia ederek yetkilere yardım çağrısında bulundu.

Trabzon'un balkonu yıkıldı yıkılacak!

Haber61 / Haber Merkezi / Haber: Selay Saykal  -  Kamera: Soner Doksanbir 

Trabzon’un 1 nolu Erdoğdu Mahallesi Sarmaşık Sokak sakinleri, kayaların üzerine yapılmış evlerinde korku içerisinde yaşıyor. 

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Yavuz Selim Bulvarı Tanjant Caddesi’nin hemen üst kesiminde bulunan 1 nolu Erdoğdu mahallesinin başlangıcı olan Sarmaşık Sokağı sakinleri, evlerinin zeminini oluşturan kayaların yağmur ve rüzgarlı havalarda irili ufaklı şekilde koparak caddeye düşmesi nedeniyle korku içerisindeler. Geçmiş yıllarda 2 defa aynı bölgeden büyük kayaların koparak Tanjant Caddesi’ne düştüğünü, son yaşanan olayda otobüs durağının zarar gördüğünü ve yine aynı durumu yaşamak istemediklerini ifade eden mahalle sakinleri yetkilerden çözüm bekliyor.

1 nolu Erdoğdu mahallesinin girişi olan bölgenin bir zamanlar 'Trabzon'un balkonu' olduğunu ancak zamanla unutulduğundan rahatsız duyan vatandaşlar, 'Trabzon'un balkonu yıkılmak üzere ama kimse görmüyor' diyerek rahatsızlıklarını dile getirdi. 

ŞİKAYET YAĞMURUNA CEVAP YOK

45 yıldır Sarmaşık Sokağı’nda oturan mahalle sakinlerinden Murat Aksu,  burada yaşayan ailelerin dar gelirli olduğunu ve gidecek yerleri olmaması nedeniyle mağdur kaldıklarını ifade etti. Mülk sahiplerinin de yurt dışında yaşamaları nedeniyle kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini aktaran Murat Aksu, BİMER'e ve belediyelere şikayette bulunduklarını ancak çözüm bulunamamasından yakındı. Aksu ayrıca, bölgenin afet bölgesi olduğu için ailelere kira yardımı yapıldığını ancak evler istimlak yapılmadığından yardımın da pay edildiğini ve insanlara bir faydasının olmadığını da aktardı. 

KOLONLAR PATLADI, ZEMİN ÇATLAK, KAYALAR KOPMAK ÜZERE

“Geçen hafta yaşanan şiddetli yağmur ve rüzgarda zaten dayanıksız olan evlerin kolonları patladı, caddeye kayalar düştü. Yetkililer daha önce koruma amaçlı aşağıya örgü çekmişlerdi ama bunun faydası yok. Tel örgüler ne kayaların kopmasını engelleyecek ne de buradaki insanların evlerinin yıkıntıları arasında ölmesini. Bizlere acil çözüm bulunsun” şeklinde konuşan Aksu, “Evler birbirine bitişik olduğu için bir tanesi yıkılsa diğerleri de domino taşı gibi Tanjant Caddesi’ne yıkılacak. Burada daha önce 25 tonluk kaya düşmüştü. Hemen altta otobüs durağı var, burayı yüzlerce insan ve araç kullanıyor. Biri kayanın altında kalsa bunun vebalini kim alacak? Şikayet etmekten bıktık. Burayı ister yıksınlar ister afet kapsamına alsınlar ister kentsel dönüşüm yapsınlar yeter ki acilen bir şeyler yapsınlar” dedi. 

UYUŞTURUCU KULLANIMI KOL GEZİYOR

Mahallede ayrıca uyuşturucu sorunu da yaşandığını anlatan Aksu sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlar burayı terk etmeye çalışıyor. Kimisi ev buluyor, kimisi bulamıyor. Burada oturanlar, maddi durumu olmayan insanlar. Çıksalar çıkacak paraları yok, gidecek yerleri yok. Oturanların hepsi kiracı. Mal sahipleri de evlerle ilgilenmeyince insanlar çaresiz kalıyor. Dışarda olan çoğu mal sahipleri insanları evlere yerleştirmiş ama kim olduğu nereden geldiği belli değil. Burada her türlü kötü alışkanlık sahibi insanlar var. Mal sahipleri de evlerinde kimin oturduğunu umursamıyor. Ben çocuğumu burada büyütmek istemiyorum ama bir yere de gidemiyoruz." 

EVLER HAK GÖSTERİLDİ, ÇİVİ ÇAKILAMIYOR

Yine Sarmaşık Sokağın 24 Şubat İlköğretim Okulu'na bakan kısmında bazı evlerde taban çökmesi yaşandığını, acil müdahale gerektiğini ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu bölgedeki bazı evleri okul arazisi olduğu gerekçesiyle çivi çaktırmadıklarını da sözlerine ekleyen Aksu, "Evler istimlak edilmediği için insanlar paralarını alamıyor. Burada yaşayan vatandaşlar dava açıp kazanmışlardı ve ödeme yapılacaktı ancak bir üst mahkeme kararı bozdu ve ne ödemeleri yapıldı ne de evlerde çivi çakılmasına izin veriliyor. Bir süre önce burada bir vatandaşın köpeği okulun bahçesine girip çocuklara saldırmıştı. Öğrenciler de mağdur vatandaşlar da. Yetkililer bu insanların sesini duysun" cümlelerini kullandı. 


Trabzon'un balkonu yıkıldı yıkılacak!
Trabzon'un balkonu yıkıldı yıkılacak!
Trabzon'un balkonu yıkıldı yıkılacak!





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler