Trabzon TÜRKAV'dan Hocalı katliamı mesajı

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Türk ve İslam dünyasının kanayan yarası Hocalı Katliamı'nın 26. yılında kınama mesajı yayınladı.

Trabzon TÜRKAV'dan Hocalı katliamı mesajı
TÜRKAV Trabzon'dan yapılan yazılı açıklamada, 26 Şubat 1992 yılında 613 Azerbaycan vatandaşının Ermenilerin zulmüne uğrayarak katledildiği hatırlatıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu vahşet, kin, nefret ve gaddarlıkla bir milletin yok olması hırsına tarih şahittir. İnsan hakları izleme konferansı Hocalı'da ki vahşeti 21. Yüzyılın en büyük vahşeti, katliamı olarak değerlendirmiştir. Azerbaycan Parlamentosu ise katliamı soykırım olarak ilan etmiştir.  İkiyüzlü batı Hocalı katliamını Türk milletine yapılanlarla benzerliklerini görmemiştir.

Batı tek taraflı oyunlarıyla geçiştirme yapmayı benimsemiş olmasının yanında tarihi değerleri de dikkate almamıştır. 26 yılında Hocalı katliamı sonucu topraklarından uzaklaştırılanlar mağdurdur. ABD ile dünya, Hocalı mağduriyetini Ortadoğu’da, Türk ve Müslümanların topraklarından uzaklaştırılan mağdurlarda değerlendirdiği gibi kayıtsız kalarak seyretmektedir. Ciddi hiçbir uygulama içinde olmayan batı Hocalıdaki soykırımı görememiştir. Ortadoğu’daki ve günümüzdeki soykırımı, vahşeti, insan hakları ihlali ve sürgündeki zulümleri göremediği gibi…

ABD, Dünya ile ne der! ABD ne derse onun yapıldığı görülen dünya böyle bir kamuflaja bürünmektedirler. Hocalıda, 83 çocuk, 70’den fazla yaralı,106 kadın olmak üzere 613 kişi resmi rakamlarla, 487 kişi ağır yaralı,1275 kişi rehin olmuş 150 kişi kaybolmuştur.  Katliamın yapıldığı yerde vefat edenlerin üzerinde yapılan incelemede insanların gözlerinin oyulduğu, başlarının kesildiği ve yakıldığı, insanlık dışı her türlü işkencenin uygulandığı, hamile kadınların ve çocukların hunharca katledildiği yer Hocalı olmuştur. Ermeniler tarihte de anlaşılacağı üzere dün Anadolu topraklarında yaptıkları katliamlarına Hocalı'daki katliamı Türk ve Müslümanlara karşı bakışın tezahürüdür.

ABD’nin ne düşündüğü, ne yaptığı gayet açık, saldırgan, toprak işgal eden Ermeni’yle beraberdir. Ona her yardımı yapıyor, Mağdur ve kendini, vatanını savunmak için çırpınan Azeri Türkü’ne ise ambargo koymuştur. Kör menfaati için bu kadar insanlıktan uzaklaşabilen ABD ile beraber ne yapılabilir ki? Azerbaycan Türkünün katliamın da dünyanın seyirci kalmasına tepki duyan Türkiye, bir millet iki devlet olarak Hocalının acısını içinde yaşamaktadır. Allah’tan rahmet diliyorum." 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber