Trabzon turizminin tanıtımında bir ilk..

Asya’nın en prestijli tanıtım fuarları arasında yer alan Satte New Dehli, fuarına Trabzon’un katılması ile ilgili girişimlere başlandı. Satte New Denli fuarı turizmde farklı pazarlara açılma anlamında önemli bir adım olacak.

Trabzon turizminin tanıtımında bir ilk..

Asya ve Uzak Asya’nın en prestijli turizm tanıtım fuarlarından biri olan Satte New Dehli fuarına, ilk kez Trabzon’un katılması ile ilgili olarak girişimlere başlandı. Bütün dünya ülkelerinin gözdesi konusundaki fuara, Trabzon’un il olarak kendini tanıtacak bir stant açması için, girişimlere başlandı.

Trabzon’un turizmde farklı alanlara açılması ile ilgili pazar arayışında önemli bir yer tutacak olan Satte New Dehli fuarı, Duabi fuarının alternatifi olarak nitelendiriliyor. 15-17 Şubat 2017 tarihleri arasındaki fuara, Avrupa ülkeleri, Rusya ve Çin de çok önem veriyor. Hindistan pazarında Trabzon’un tanıtımının faydalı olacağına inanan turizm uzmanları, Satte New Dehli fuarına Trabzon’un katılması ile ilgili çalışmalara başlamasının sevindirici olduğunu belirttiler. Fuarda Trabzon, havaalanının teşvik kapsamında olduğunu da özellikle anlatacak. Turist getirecek uçaklara verilecek olan yakıt desteğinin bu anlamda fuarda tur operatörlerinin dikkatini çekeceği de belirtildi.

Hindistan’daki bu fuara ilk kez katılacak olan Trabzon’un batı ve Arap ülkelerinden sonra Asya potansiyelini de değerlendirmek olarak nitelendiriliyor.

Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, turizm çeşitliliğinin Trabzon için önemli bir hedef olduğunu belirterek “ Her pazara açılmak, her pazarda Trabzon’u tanıtmak için gerekli doğa kültün ve tarihi zenginliğimiz var. Her kesimden milletin bu zenginliklerimize ilgi göstereceğine de inanıyoruz, yeter ki Trabzon’u iyi tanıtalım..” dedi.

Trabzon bu yıl sınır ötesinde, Dubai, Riayet ve Selanik fuarlarına katılmıştı.

Trabzon turizminin tanıtımında bir ilk..
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler