Trabzon turizmine büyük darbe

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizesinde 77 ülkenin büyükelçileri ve konsoloslarından oluşan heyetin 3 günlük  Trabzon programı sona erdi Heyet önceki gün yapılan toplantının ardından Trabzon’un tarihi ve turistik yerleri görmek için organize edil

Trabzon turizmine büyük darbe

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizesinde 77 ülkenin büyükelçileri ve konsoloslarından oluşan heyetin 3 günlük  Trabzon programı sona erdi

Heyet önceki gün yapılan toplantının ardından Trabzon’un tarihi ve turistik yerleri görmek için organize edilen gezi programına katıldı. Bu program sırasında ilginç bir gelişme yaşandı.

Heyetin Trabzon turizminin gözbebeği olarak adlandırılan Uzungöl’un yanı sıra Ayder Yaylası  seyahati ise programdan çıkarıldı.  Organizeyi yapan Doğu Karadeniz  İhracatcılar Birliği yönetimi Trabzon turizmi deyince ilk akla gelen yerlerin başında gelen Uzungöl ‘ün yanısıra Ayder Yaylası programlarını iptal etti. İptalde konuk Büyükelçi ve Konsolosları Uzungöl ve Ayder’e  betonlaşma ve çarpık yapılaşma nedeniyle gitmek istememelerinin de rol oynadığı iddia edildi.

Uzungöl ve Ayder Yaylası’nı n fotoğraflarını gören Konsolos ve Büyükelçiler buraların  aşırı betonlaşma ve çarpık yapılaşma nedeniyle doğallığını kaybettiğini ve iki turizm merkezinin dışında daha doğal yerlere gitmek istediklerini ifade ettikleri de bir başka iddia.

Yaşanan bu gelişme üzerine heyetin gezi programından Uzungöl ve Ayder Yaylası ziyaretlerinin çıkarıldığı ve Büyükelçilerden oluşan heyetin Trabzon’un Düzköy İlçesine bulunan Çal mağarasına götürüldükleri öğrenildi.

Öte yandan Doğu Karadeniz İhracatcılar Birliği başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan  konu ile ilgili olarak Haber61’e yaptığı açıklamada Uzungöl ve Ayder Yaylası programlarını iptal ettiklerini belirterek "Uzungöl ve Ayder Yaylasında görülecek ne kaldı ki. Programı ben iptal ettim” dedi.

Haber: Emrah Paça

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber