"Trabzon turizmin önemini anladı"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu açıklamalarda bulundu

"Trabzon turizmin önemini anladı"
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, turizmin son yıllarda Trabzon’un en çok öne çıkan sektörü olduğunu belirterek, “Turizm sektörü piyasaya lokomotif olmaya devam ediyor. Bu başarı şehrimizde tüm kurumların birlikte çalışmasıyla ortaya çıktı. Şehir, turizmin iyi ve önü açık bir sektör olduğunu anladı, bu konuya daha fazla ağırlık verilmesi konusunda hemfikir durumda” dedi.
 
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği tarafından uygulanan Turizmde Hizmet Sektörüne Yönelik İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Projesi’nin açılış toplantısına Vali Yardımcısı Vekili ve Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, kursiyerler ve diğer ilgililer katıldı.
 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, turizmin son yıllarda Trabzon’un en çok öne çıkan sektörü olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
“Turizm sektörü piyasaya müthiş bir hareketlilik veriyor, canlılık kazandırıyor ve lokomotif olmaya devam ediyor. Bu başarı şehrimizde tüm kurumların birlikte çalışmasıyla ortaya çıktı. Şehir, turizmin iyi ve önü açık bir sektör olduğunu anladı, bu konuya daha fazla ağırlık verilmesi konusunda hemfikir durumda. Turizmle ilgili sürekli toplantılar yapılarak ve yeni stratejiler ortaya koyularak gelecek şekillendiriliyor. Her gün üzerine yeni şeyler koyuluyor. Bu çalışmalar yapılırken altyapının oluşturulmasında da girişimciliğin geliştirilmesi önemli.”
 
“MEVCUT ALIŞKANLIKLARIN DIŞINA ÇIKILMALI”
 
Başkan Hacısalihoğlu, turizm konusunda girişimcilerin yeni iş kollarına yönelmesi gerektiğini de vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Mevcut alışkanlıkların biraz dışına çıkarak, yeni iş kollarını seçmek suretiyle, dünyadaki örneklerine bakarak, yeni girişimcilerimizin üretimden hizmet sektörüne kadar her dalda kendini yetiştirmesi gerekiyor. Hayata atılmada herkesin beklentilerinden birisi KOSGEB destekleri. KOSGEB elbette önemli destekler veriyor. Ama öncelikle siz konumunuzu iyi seçin. Devletten alacağınız destek ne kadarsa teşekkür edip alabildiğinizle yetinin. Mutlaka KOSGEB’den destek alacağınızı düşünerek yola çıkmayın. Bir taraftan DOKA’nın destekleri, diğer taraftan Kırsal Kalkınma Kurumumuzun, DOKAP’ın destekleri var. Hepsinden yararlanın ama onlara güvenerek de yola çıkmayın. Öncelikle hazırlayacağınız doğru projelerin peşine gitmeniz gerekiyor. KOSGEB’in vereceği girişimcilik eğitimine destek olarak da bundan sonra KOSGEB’le protokol yapıyoruz. İlk müracaatlarınızı odamıza yapabilecekseniz. Odamızda başvurularınızı almak suretiyle projelerinizin noksan olmaması, KOSGEB’den geri dönmemesi adına burada bizim uzmanlarımız onları inceleyecek ve hazır dosyalar KOSGEB’e gidecek. Böylece daha kısa zamanda daha doğru projelerle hareket edilebilecek.”
 
Başkan Hacısalihoğlu, girişimcilik kursuna katılacak kursiyerlerin birinin yapmadığı işi seçmelerinin geleceklerini yönlendirmeleri adına kendilerine büyük avantaj sağlayacağını da vurgulayarak şöyle devam etti:
 
“Girişimcilik eğitimleri içinde örnek sektörler ve yurtdışında uygulanan örnek sektörleri takip etmenizde büyük yarar var. Yurtdışında özellikle para kazandırıcı sektörlerden biri hediyelik eşya sektörüdür. Yaratıcı olduktan sonra, geleceğe dönük neyi imal edebilirsiniz neyi satabilirsiniz diye planlayabilirsiniz. Karlılık oranı oldukça yüksek olan bir sektör. Üretime yönlendirecek sizi. Dünya örneklerini mutlaka takip edin. Eğitimin sonucunda da sizin girişimci olarak hayata atılmanız çok önemli. Herkese başarılar diliyorum.”
 
Konuşmaların ardından açılış töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler