Trabzon Turizm Konseyi toplandı! "2022 yeni umutlar bağlanan bir sezon"

Trabzon Turizm Konseyi turizm işletmeleri ile bir araya geldi.

Trabzon Turizm Konseyi toplandı! "2022 yeni umutlar bağlanan bir sezon"

Trabzon Turizm Konseyi turizm işletmeleri ile  bir araya gelerek yeni sezon öncesinde sorunları görüştü ve yapılan hazırlıkları değerlendirdi.

Toplantıda yapılan mevzuat değişikliği ile belediye belgeli konaklama tesislerinin de Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli olması ve standartları sağlama süreci devam ettiği belirtilerek 28 Temmuz 2022 tarihine kadar işlemlerini tamamlanabileceği belirtildi. 

Bir otelde düzenlenen toplantıya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Özcan İlarslan, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, TURSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Turizm Müdür Vekili Mustafa Asan, İl protokolü ve turizm paydaşları katıldı. Turizm Kent Konseyi'nin sunumunun ardından sektör temsilcileri yeni sezona yönelik görüş ve önerilerini gündeme getirdiler.

Trabzon Turizm Konseyi toplandı!

"2022 TURİZM SEZONU YENİ UMUTLAR BAĞLADIĞIMIZ BİR SEZON"

Konuşmasında Vali Ustaoğlu, "Bugün burada başta otel işletme müdürlerimiz ve yine turizm anlamında hizmet veren diğer işletme yöneticilerimiz ile bir arada gelerek turizm noktasında istişare yapmak istedik. Bu noktada her birinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi son iki yıldır tüm dünya sıkıntılı bir sürecin içinden geçmektedir. Bundan ülkemizde ister istemez etkilenmiştir. 2020 yılında başlayan ve ülkemize de Mart ayında gelen Koronavirüs neredeyse iki yılımızı her anlamda etkilemiş durumdadır. Bu dönem içerisinde zaman zaman devletimizin almış olduğu tedbirler ve saha uygulamaları ile vermiş olduğu mücadele sonucu normalleşme noktasında belli adımlar atılmıştır. Tüm dünya bir şekilde kendilerine göre önlemler alarak bu süreci beraber yürütmeye çalışmıştır. Elbette ki belirli kuralların getirilmek zorunda olunduğu bu süreç ister istemez belli sektörlerde birtakım sıkıntıların yaşanmasına sebep olmuştur. İnanıyoruz ki inşallah 2022 yılı bu sıkıntılardan kurtulduğumuz yeni umutlar bağladığımız bir sezon olur." dedi.

Trabzon Turizm Konseyi toplandı!

"TURİZME DAHA İLERİYE TAŞIYACAK PLANLAMALAR YAPILIYOR"

Trabzon'da turizm noktasında atılan adımların sonuçlarının güzel bir şekilde geri dönüşüm sağladığını ifade eden Vali Ustaoğlu, "Özellikle geçtiğimiz yıllarda Körfez ülkeleri ile başlayan açılım o bölgelere yapılan ziyaretler ve bunun sonucunda ilimize yapılan yatırımlar şehrimizi en çok ziyaret edilen yer konumuna getirmiştir. İnanç, doğa ve daha birçok turizm noktasında farklı alanlara sahip olan Trabzon, gelen turistlere misafirperverlik ve güven noktasında güzel bir örnek oluşturmaktadır. Bizlerin amacı bu noktada daha ileriye nasıl gitmeliyiz ve güzel işlere imza atmalıyız" dedi.

Trabzon Turizm Konseyi toplandı!

BASİT KONAKLAMA TURİZM İŞLETME BELGESİ MÜRACATLARI 28 TEMMUZ 2022 TARİHİNE UZATILDI

Toplantıda yapılan bilgilendirmede Turizmi Teşvik Kanunu'nda 28 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle, daha önce yetkili idare tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen konaklama işletmelerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi' alma zorunluluğu getirildiği anımsatıldı. Belediyeden alınmış işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile faaliyet gösteren ve turizm işletmesi belgesi bulunmayan konaklama tesislerine, ilgili kanun maddesinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde Bakanlığa başvurmaları halinde basit konaklama turizm işletmesi belgesinin verileceği de aktarıldı.

Trabzon Turizm Konseyi toplandı!

Trabzon Turizm Konseyi toplandı!

Trabzon Turizm Konseyi toplandı!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler