Trabzon trafiğine ‘Drone’lu takip

Trabzon il genelinde trafik artık dronelar ile takip edilecek.

Trabzon trafiğine ‘Drone’lu takip

Haber61 – Haber Servisi - Trabzon il genelinde 'drone' ile özellikle TRAFİK konusunda denetimlere başlandı. 

Trafik kazalarını önleme planı çerçevesinde, trafik ihlallerinin önlenmesine yönelik ve kazaların en alt seviyeye indirilmesi için, havadan özel trafik denetimi Trabzon il genelinde başladı.

Havadan yapılacak denetimlerde, ara yollar ve arterlerde tehlikeli şerit değiştirme, makas atma, hatalı sollama, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, kırmızı ışık ihlalleri, emniyet kemeri takmama ve cep telefonu ile konuşma konularıyla ilgili çalışmalar yapılacak.

Kamera görüntüsü alabilen bu araçlar ile kural ihlali yapan, araç sürücülerinin havadan tespit edilip, idari para cezalarının tatbik edilmesi ve aynı zamanda Asayiş ve diğer suçlar konusunda şüpheli araçların tespiti ile kontrol noktalarında yakalanarak gerekli adli ve idari işlemlerin yapılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber