Trabzon trafiği 200 bin araca çıkıyor

Trabzon'da 7 ayda 8 bin araç tescillendi 61 plakalı araç 170 bini buldu, şehir durma noktasında...

Trabzon trafiği 200 bin araca çıkıyor

Trabzon’un son dönemlerde göze batan en büyük sorunu araç trafiği. Mesai saatlerinde özellikle, Yomra Kaşüstü, Değirmendere ve Çömlekçi geçişleri ile Boztepe çıkışında araç yoğunluğu nedeni ile tabir yerinde ise neredeyse kent duruyor. Yaz aylarında birde kente gelen turist yoğunluğu da buna eklenince şehir iyice yaşanmaz hale geliyor.
 
Emniyet Güçleri yetersiz yollar ve oto parklar nedeni ile iyice zor durumlar yaşıyor. Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; yoğun olan bu trafiğe 2016’ın ilk yedi ayında 8 bin aracın daha eklendiği öğrenildi. Yıl sonunda ise bu sayının 15 bini bulacağı bilgisine ulaşıldı. Trabzon’da bu rakamlar ile 61 Plakalı araç sayısının 170 bine ulaştığı tespit edildi.
 
Kent genelinde sadece 61 plakalı araçların 170 bine ulaşması dışında, başka illerde tescil edilmiş ve Trabzon sokaklarında 20 bine yakın aracında özel şirketler, devlet kuruluşları ve Oto Kiralamalar adı altında trafiğe çıktığı belirlendi. Birde bu sayıya turist araçları eklendi mi Trabzon sokaklarında arabadan geçilmez oluyor.
 
Bu kadar araç yoğunluğuna karşında Trabzon’da oto park yeri sadece 20’de biri bile olmadığı düşünülünce ortaya alttaki Fotoğraf çıkıyor.

 
 
Trabzon trafiğine bir de transit geçişler eklenince uluslar arası yolda araçların zaman zaman ilerlemesi güçlükle oluyor. Akçaabat ilçesinde başlayan Trafik çilesi, Arsin’in çıkışına kadar bazı dönemler sürüyor. Hal böylede olunca Türkiye – Gürcistan bağlantısını sağlayan uluslararası yol karınca hızında ilerliyor. Tarihi İpek yolu olan ve Maçka Üzerinden geçen İran yolu’da bu trafikten nasibini alıyor.
 
Uluslar arası yolda ilerlemek güçlükle oluyor.

 
Trabzon Büyükşehir belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü bu duruma çare bulmak üzere şehrin güneyinde çevre yolu projesi başlattı. Birde buna Kanuni Bulvarı eklenerek hızlı bir şekilde projeler tamamlanmaya çalışılıyor. Bu iki yolda amacın ise şehir merkezinden araç geçişlerinin yükünü hafifletmek. Fakat Trabzon’un yol sorunları arasında en başta ara ve bağlantı yollarının eksikliğinin bir hayli fazla olması gözüküyor.
 
Kanuni Bulvarından bir kesit

 
Haber : Şükrü Üçüncü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber