Trabzon Toptancı Sebze ve Meyve Hali teminat tutarları belirlendi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Toptancı Sebze ve Meyve Hali teminat tutarları belirlendi.

Trabzon Toptancı Sebze ve Meyve Hali teminat tutarları belirlendi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları devam ediyor.

Toptancı Sebze ve Meyve Hali teminat tutarları ile ilgili komisyon tarafından meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“5957 sayılı kanuna istinaden çıkarılan Sebze Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Hakkında Yönetmeliği'nin Teminat başlıklı 31. maddesinin 3. fıkrasında "Halde faaliyet gösterenlerden alınacak teminat tutanı, kiracılar için haldeki iş yerinin bir yıllık kira bedelinden az olmamak üzere her yılın Ocak ayında belediye meclisince belirlenir" denilmektedir.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 05.01.2022 tarihli Encümen toplantısında belirlenen Trabzon Toptancı Sebze ve Meyve Hali ile Akçaabat Toptancı Halindeki iş yerlerinin kira bedelleri 16.02.2022 tarihli Encümen toplantısında yeniden değerlendirilerek değiştirilmiş olup, bu değişime göre Trabzon Toptancı Halindeki 72 m’lik iş yerlerinin aylık kira bedeli 1.813 TL 126 m² lik iş yerlerinin 2.715,00 TL, Akçaabat Toptancı Halindeki is yerlerinden alınan en yüksek kira bedeli ise 1.076,00 TL olarak belirlenmiştir. Bu kira bedellerinin 1 yıllık toplamından az olmamak üzere;

Trabzon Toptancı Sebze ve Meyve Hali;

72 m’lik iş yerlerinden 2022 yılı için alınacak teminat tutan 22.000,00 TL
126 m'lik iş yerlerinden 2022 yılı için alınacak teminat tutar 33.000,00 TL
Akçaabat Toptancı Halindeki iş yerlerinden 2022 yılında alınacak teminat tutarını ise 13.000,00 TL olarak belirlenmesi komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.”

Komisyon tarafından yapılan açıklama sonrasında teminat tutarları oylandı ve kabul edildi.

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber