Trabzon Tonya'da 186 bin TL'lik dolandırıcılık

Haber61 – Haber Servisi – Uzmanların uyarmasına rağmen bir türlü kimsenin kulak asmadığı telefon dalancılığına bir yenisi daha eklendi. Trabzon’un Tonya İlçesi Orta Mahallede yaşayan 49 yaşındaki Ö.C, çalan telefonuna cevap vermesi başına büyük bir çorap

Trabzon Tonya'da 186 bin TL'lik dolandırıcılık

Haber61 – Haber Servisi – Uzmanların uyarmasına rağmen bir türlü kimsenin kulak asmadığı telefon dalancılığına bir yenisi daha eklendi. Trabzon’un Tonya İlçesi Orta Mahallede yaşayan 49 yaşındaki Ö.C, çalan telefonuna cevap vermesi başına büyük bir çorap örtü. Telefonun diğer ucundaki kişi kendisini polis olarak tanıttı. Ö.C’ye, “ Ben polisim, Sizin terör örgütüne yardım ettiğinizi öğrendik.” Bu sözlerin doğru olmadığını söyleyen Ö.C’ye bu sefer dolandırıcılar, “ O zaman hesaplarınızda bir karışıklık var. Bunu düzeltmemiz için hesabınızda bulunan parayı size verdiğimizi güvenli hesaba aktarın.”ifadelerine yer verdi.

Talihsiz Ö.C, hesabında bulunan 186 Bin 420 TL’yi şahısların kendisine belirttiği hesaba aktardı. Bir süre sonra kendisini arayan kişilere dönen Ö.C, telefonlara ulaşamadı. Birkaç kez daha telefonları arayan talihsiz adam dolandırıldığı fark edince Tonya İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek yardım istedi. İlçe emniyet Müdürlüğü ekipleri yapmış olduğu çalışmada yüklü miktarda paranın yatırıldığı hesabın 22 yaşındaki S.E ile 32 yaşındaki S.D isimli şahıslara ait olduğunu tespit etti.

Şahısların yakalanması için çalışma başlatılırken Trabzon’da telefon ile dolandırıcılık olayında en yüksek rakamın bu olay olduğu verilere yansıdı.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber