Trabzon Tıp Fakültesi açıldı

Trabzon Tıp Fakültesi'nin açılışı Mustafa Şentop'un canlı yayın katılımıyla gerçekleşti.

Trabzon Tıp Fakültesi açıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı Açılış Töreni TBMM Başkanı Prof.Dr.  Mustafa Şentop'un canlı yayınla katılımıyla gerçekleşti.
 
Törende TBMM Başkanı Prof.Dr.  Mustafa Şentop'a Fahri Doktora Tevdi  ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan Adana, Bursa , Erzurum ,İzmir, Trabzon Tıp Fakülteleriyle birlikte yurt dışında kurulan  Özbekistan İbni Sina Tıp Fakültesi, Somali ve Sudan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının açılışları gerçekleştirildi.
 
Trabzon Tıp Fakültesi’nden yapılan canlı yayında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr.Hasan Rıza Aydın, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr.Hakan Usta, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Kemal Süleyman, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.  Süleyman Türedi, Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi  Doç.Dr Kemal Uzun, öğretim üyeleri ve öğrenciler yer aldı. 
 
Trabzon Tıp Fakültesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul ederek tıp eğitimine başladı. 62 öğrenci ilk üç yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim görecek ve 3. yıldan sonra 4. 5. ve 6. sınıf klinik eğitimlerini ise Trabzon'daki eğitim ve araştırma hastanelerinde görerek eğitimlerini tamamlayacak.

Trabzon Tıp Fakültesi'nde 36 öğretim üyesi ve 74 araştırma görevlisi ile eğitim ve öğretim hizmeti gerçekleştirecek.

Trabzon Tıp Fakültesi açıldıTrabzon Tıp Fakültesi açıldıTrabzon Tıp Fakültesi açıldıTrabzon Tıp Fakültesi açıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber