Trabzon Ticaret Borsası'ndan yeni hükümete destek

Trabzon Ticaret Borsası Başkanları, yeni sistem ve yeni hükümete destek verdiklerini açıkladı.

Trabzon Ticaret Borsası'ndan yeni hükümete destek

24 Haziran seçimlerinin ardından uygulanmaya başlanan yeni yönetim sisteminin, Türkiye'yi hedeflerine taşınmada hızlandıracağı bildirildi.

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan imzası ile yapılan yazılı açıklamada, bürokrasinin azaltılması ile oluşacak dinamik yapı içinde kararların daha çabuk alınıp, uygulamaya konabileceği vurgulanarak şöyle denildi:

"Dünya da hızlı bir değişim ve gelişmenin yaşandığı bir süreçteyiz. Türkiye bu sürece ayak uydurarak dahil olmak zorundadır. Bu bakımdan yapısal anlamdaki büyük değişim kalkınma hareketine her alanda kolaylık ve katkı sağlayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, yeni oluşturulan bakanlar kurulu adeta bir ihtisas kabinesi gibidir. Konularında bilgi ve birikim sahibi olanlardan bakanlar kurulunun oluşturulması umutlarımızı daha da yeşertmiştir."

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üretim ve ihracat odaklı bir ekonomik yapıya öncelik verileceğini ifade ettiği belirtilerek, yakında toplanmaya başlanacak ve pazara indirilecek olan 2018 ürünü fındık konusundada radikal ve kararlı adımlar beklendiği ifade edildi ve "İhracatta istikrarın sağlanmasına ve artmasına yönelik oluşturulacak alım ve fiyat politikaları, makul ve kabul edilebilirlik seviyede olmalıdır. Fındıkta söz sahipliğimiz ve kazancımızın sürdürülebilir olması için de izlenecek politikalar tamamen üretim ve kalite odaklı hale getirilmelidir" denildi.

Arslantürk ve Ergan'ın açıklamasında, ara verilmeden İçişleri Bakanı olarak görevlendirilen Süleyman Soylu ile Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığının açık açık ortaya konarak, en doğrusunun yapıldığı da vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler