Trabzon Tarih Müzesine yoğun ilgi

Trabzon'un 4 bin yıllık tarihini aktaran müzeye ilgi.

Trabzon Tarih Müzesine yoğun ilgi

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğup büyüdüğü "şehzadeler şehri" olarak da bilinen Trabzon'da hizmete sunulan Tarih Müzesi'ni yılın 8 ayında yaklaşık 40 bin kişi gezdi. 
 

Ortahisar ilçesindeki tarihi binada hizmete sunulan müze kentin 4 bin yıllık tarihine ışık tutuyor. Müzede, her yönüyle Trabzon'u anlatan 400 kitabın yanı sıra kültür, sanat, yaşam, spor ve basın hayatına dair 7 bin 88 materyal ile Osmanlı ve cumhuriyet dönemine ait çeşitli görseller sergileniyor.

Yerli ve yabancı turistlerden ilgi gören müzeye, yılın 8 ayında yaklaşık 40 bin kişi ziyaret gerçekleştirdi.

"ŞEHRİMİZDE TARİHİ BİR BELLEK OLUŞTURDUK"
 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un her yönüyle tarih kokan bir kent olduğunu söyledi.

Müzelerin önemine dikkati çeken Genç, "Ziyaretçi sayımız her geçen gün artıyor. Bu durum da bizleri sevindiriyor. Amacımız tarihimizle ilgili bütün değerleri bir çatı altında toplayarak, korumak ve bu mirası gelecek kuşaklara aktarabilmektir. Bunun için de şehrimizde böyle tarihi bir bellek oluşturduk. İlgiden de son derece mutluyuz."

Genç, müzenin bölgenin en kapsamlı belge ve arşiv niteliği taşıdığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler