Trabzon tarih müzesine 3 ayda 8 bin kişi

"Tarih Müzesi"ni yaklaşık 8 bin kişi ziyaret etti.

Trabzon tarih müzesine 3 ayda 8 bin kişi

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki tarihi binada hizmete sunulan "Tarih Müzesi", 2018'in Ocak-Mart döneminde 7 bin 800 kişiyi ağırladı.
 

Bölgenin en kapsamlı belge ve arşiv niteliği taşıyan müzede, kültür, sanat, yaşam, spor ve basın hayatına dair 7 bin 88 materyal ile Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait çeşitli görseller sergileniyor.

Trabzon'un 4 bin yıllık tarihi geçmişine ışık tutan müzede, Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet'in, Yavuz Sultan Selim'in ve Kanuni Sultan Süleyman'ın bal mumu heykelleri de ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Her yönüyle Trabzon'u anlatan 400 kitabın da yer aldığı müzeyi, yılın ilk çeyreğinde 7 bin 800 kişi ziyaret etti.

"MÜZENİN ZİYARETÇİ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"
 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı açıklamada, Trabzon'un tarih kokan bir kent olduğunu söyledi.

Kentin tarihi ve kültürel ögeleriyle ön plana çıktığını dile getiren Genç, Tarih Müzesi'nin de bu kapsamda ilgi gördüğünü ifade etti.

Genç, müzenin ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Müzemiz Trabzon'un geçmişine ışık tutarak, bölgenin en kapsamlı arşiv niteliğini taşıyor. Ziyaretçilerimizin kentin tarihi geçmişine ilgi göstermeleri de bizleri mutlu ediyor. Ocak-mart döneminde müzeyi 7 bin 800 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi potansiyelimizin yeni turizm sezonuyla giderek artacağına inanıyoruz. "

"AMACIMIZ TARİHİ ŞEHİR UNVANIMIZI, GELECEK NESİLLERE AKTARABİLMEK"

Trabzon'un tarihinin çok zengin olduğunu da aktaran Genç, "Tarih, sanat ve kültür şehriyiz. Birçok güzelliğimiz var. Bütün bu güzelliklerimizi gelecek nesillere aktarmak için gayret ediyoruz. Amacımız tarihi şehir unvanımızı koruyarak, gelecek nesillere aktarabilmek." diye konuştu.

Genç, turizmi önemsediklerini de belirterek, kentin turizmden daha fazla pay alması için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber