Trabzon Tabip Odası’nda destek çağrısı: Işıkları aç kapa sağlık çalışanına ses ver

Trabzon Tabip Odası salgına karşı yeterli önlem alınmadığını belirterek açıklama yaptı.

Trabzon Tabip Odası’nda destek çağrısı: Işıkları aç kapa sağlık çalışanına ses ver

Trabzon Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada salgınla mücadelenin sadece sağlık çalışanlarının üzerinden yapıldı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

Salgının başından beri tüm özverimizle mesleğimizin gereklerini yerine getirdik. Getirmeye de devam ediyoruz.

Ancak salgına karşı yeterli önlem alınmaması, etkili bir mücadele yürütülememesi ve salgınla mücadelenin yalnızca sağlık çalışanlarının üzerinden yapılması nedeniyle sağlık çalışanlarının giderek tükendiğini görüyoruz.

Her gün en az bir sağlık çalışanını Covid-19 nedeniyle kaybediyoruz. Bugüne kadar 65’i doktor olmak üzere toplam 145 sağlık çalışanını kaybetmişiz. Sağlık çalışanı tükendiğinde toplumu korumak daha da zorlaşır. Dolayısıyla tüm toplumun üzerine karanlık çöker.

Karanlıkları aydınlıklara çevirmek ve sesimizi salgını yönetme sorumluluğu olanlara duyurmak için tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı 11-15 Kasım 2020 tarihleri arasında her gün saat 21.00’da bir dakika süreyle evlerindeki ışıklarını açıp kapatarak sağlık çalışanlarına destek olmaya bekliyoruz.

YAŞATMAK İÇİN YAŞAMALIYIZ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber