Trabzon SGK'da şok! 5 memur veri hırsızlığından suçlu bulundu

SGK Trabzon Bölge Müdürlüğü'ndeki 5 memur Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgilerini araştırmaktan suçlu bulundu.

Trabzon SGK'da şok! 5 memur veri hırsızlığından suçlu bulundu

Beş memur veri hırsızlığı yaptı SGK çalışanları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verilerini araştırdı

YAPTIKLARINI İTİRAF ETTİLER

İnsanların kişisel verilerini hukuka aykırı olarak ele geçiren 5 SGK çalışanı yargılandıkları mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı.  SGK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak görev yapan Ş.Y., M.T., E.B., A.Y. ve H.T. adlı 5 personel, kullanıcı adlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile kayıt bilgilerini sorguladığı tespit edildi. Yapılan tespitin ardından müfettişler 5 memur hakkında suç duyurusu yaptı.

MAHKEMEDEN CEZA YEDİLER

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 SGK memuru hakkında hapis istemiyle dava açtı. Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan memurlar meraklarından ötürü bu sorgulamayı yaptıklarını itiraf ederek, suç olduğunu bilmediklerini söyledi. Sanıklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük sevgi ve ilgi duyduklarını yaşını ve aile üyelerini merak ettiklerini belirtti. Mahkeme 3’ü kadın 5 veri memurunun her birini 2,5 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SGK kayıt verilerini izinsiz inceleyen 5 memur, 2,5’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Memurları mahkûm eden hâkim, ceza ertelemeye yer olmadığına hükmetti.

5 MEMUR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Trabzon SGK İl Müdürlüğü’nde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak görev yapan Ş.Y., M.T., E.B., A.Y. ve H.T. adlı 5 personel kendilerine ait kullanıcı adlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile kayıt bilgilerini sorguladığı tespit edildi. Müfettişler tarafından yapılan tespitin ardından 5 memur hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapıldı. Yapılan suç duyurusu üzeri soruşturma savcı tarafından 5 SGK memuru hakkında insanların kişisel verilerini hukuku aykırı olarak ele geçirdiği gerekçesiyle dava açtı.

MAHKEMEDEN HAPİS CEZASI YEDİLER

Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan memurlar meraklarından ötürü bu sorgulamayı yaptıklarını itiraf ederek, suç olduğunu bilmediklerini söyledi. Sanıklar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük sevgi duyduklarını yaşını ve aile üyelerini merak ettiklerini belirterek beratlarını istedi.  Mahkemenin hakimi 3’ü kadın 5 veri memurunun her birini önce 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Hakim sanıkların mahkemede iyi halinden ötürü cezalarını 2.5 yıla indirdi. Memurları mahkum eden hakim, ceza ertelemeye yer olmadığına hükmetti.

(Günebakış)
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber