Trabzon "Şehir Müzesi" ziyarete açılacak

Trabzon "Şehir Müzesi" kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünde ziyarete açılacak.

Trabzon "Şehir Müzesi" ziyarete açılacak

Trabzon Şehir Müzesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla 24 Şubat'ta açılacak.
 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TrabzonBüyükşehir Belediyesi ve Oltan Vakfı tarafından Trabzon’a kazandırılan "Şehir Müzesi"nin, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde ziyarete açılacağını belirtti.

Trabzon Şehir Müzesinin, Türkiye'deki şehir müzeleri içinde çok farklı bir yere sahip olacağını vurgulayan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Trabzon'un tarihine, kültürüne, kadim geçmişine yakışan şehir müzesi, Trabzon'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 24 Şubat Cuma günü, saat 14.00’de İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun katılacağı törenle halkımızın ziyaretine açılacaktır. Bu önemli yatırımın şehrimize kazandırılmasında emeği geçen, başta buranın bağış olarak iç dizaynının yapılması ve düzenlenmesinde gayretini her zaman özenle andığımız Oltan Vakfına, sanatçılarımıza, mesai arkadaşlarımıza, emeği geçen herkese bu tarihi şehrin halkı adına şükranlarımı sunuyorum."

Gümrükçüoğlu, Trabzon'a kazandırılan bu eserin, gönüllerde de büyük yer ettiğine dikkati çekerek, "Trabzon Şehir Müzesinin, 24 saat yaşayan Türkiye şehir müzeleri içinde çok büyük bir örnek olacağına inanıyorum. Müzemizi bütün dünyanın izlemesine sunuyoruz" diye konuştu.

TRABZON ŞEHİR MÜZESİ
 
Proje kapsamında eski Merkez Bankası binası Trabzon Şehir Müzesi’ne dönüştürüldü.

Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşan Trabzon Şehir Müzesi'nde, Trabzon'un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserler de yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler