Trabzon Şehir Hastanesi ile ilgili önemli gelişme! Yapım ihalesi için geri sayım

Adnan Günnar Şehir Hastanesi ile ilgili detayları Haber61’e anlattı.

Trabzon Şehir Hastanesi ile ilgili önemli gelişme! Yapım ihalesi için geri sayım

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da Akyazı Stadının yanında yapılması planlanan Şehir Hastanesinin proje ihalesinin tamamlandığı ve birkaç ay içerisinde yapım ihalesinin yapılacağı öğrenildi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar Haber61 TV’de genel yayın yönetmeni Levent Ustabaşı’nın sorularını yanıtladı. Günnar, merakla beklenen Şehir Hastanesi ile ilgili önemli detayları paylaştı.

"BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE YAPIM İHALESİ YAPILACAK”

Şehir Hastanesinin proje ihalesinin yapıldığını yapım ihalesinin ise birkaç ay içerisinde yapılacağını belirten Günnar, “Şehir Hastanesi Akyazı stadının yanına yapılacak. Trabzon’da hasta başına düşen yatak sayısı yeterli olmasına rağmen, sağlık turizminden en fazla faydalanacak illerden biri Trabzon olacağını düşünüp şehir hastanesini Trabzon’a kazandırmak için uzun süre uğraş verdik. Stadın yanına yapılması mükemmel olacak. Şehir hastanesini Trabzon’un doğusunda nerede yaparsanız yapın aynı trafik sıkıntısını yaşayacağız. Hastayı hastaneye götüremeyeceğiz diyeceğiz. Şehir hastanesi çevresindeki yollarıyla birlikte, maç esnasında da olmak üzere nasıl hareket edilebileceği ile ilgili proje çalışmaları yapıldı. Şehir hastanesinin proje ihalesi yapıldı ve bitti. Kovid-19 süreci biraz engelledi. Birkaç ay içerisinde yapım ihalesi yapılacak” dedi.

"FATİH DEVLET HASTANESİ NASIL İŞLİYORSA ŞEHİR HASTANESİ DE AYNI ŞEKİLDE İŞLEYECEK"

Şehir Hastanesinin özel sektör tarafından işletileceği ve hasta garantili bir hastane olacağı iddialarına da cevap veren Günnar, “Burası Sağlık Bakanlığı’nın kendisinin yapmış olduğu bir Şehir Hastanesi olacak. Özel sektörün işlettiği bir hastane değil. Şehir hastaneleri hiçbir şekilde özel değildir. Bizim Fatih Devlet Hastanesi, Kaşüstü hastanesi nasıl işliyorsa Şehir Hastanesi de aynı şekilde işleyecek. Bir hasta gittiğinde özel sektörden değil Sağlık Bakanlığı’ndan hizmet alacak. Hasta gidecek TC Kimlik Numarasını söyleyecek, tedavisini olacak ve çıkacak. Burada otopark, güvenlik, temizlik ve bazı laboratuvar hizmetlerini Sağlık Bakanlığı ile anlaşmalı olarak hastaneye yapan firmalar verecek” ifadelerini kullandı.

Trabzon Şehir Hastanesi ile ilgili önemli gelişme! Yapım ihalesi için geri sayım

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber