Trabzon protokolü yoga yaptı!

Turizm çeşitliliği için çalışmalar yapılan Trabzon'da çok önemli bir etkinlik hayata geçiyor.

Trabzon protokolü yoga yaptı!

Trabzon Uluslararası Yoga Festivali'nin tanıtım toplantısı düzenlendi. Mısırlı yogi Nermeen M. Hassan, Trabzon protokolüne nasıl yoga yapılacağını gösterdi. "Tek kaynak, tek el, tek el" sloganıyla düzenlenecek festival 14-19 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. 


Trabzon'da bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına çok sayıda katılım oldu. Toplantıda konuşma yapan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu proje hakkında şöyle bilgi verdi: "Trabzon Uluslararası Yoga Festivali'ni bugün hayata geçirdik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Tarih kenti Trabzon'un muhteşem doğa güzelliklerini bu festivalle birlikte tanıtmış olacağız. Şehrimizi festivallerin düzenlendiği bir şehre dönüştürmek için çalışmalar yapıyoruz. Trabzon'da turizm çeşitlerini artırmayı hedefliyoruz. Bu festivalin, kentin tanıtımına önemi katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Katılımcılar ve hocaların kentimizden memnun ayrılacağını düşünüyoruz. Şehrimiz huzur şehri, bir cennet. Yoganın yapılması için en ideal şehirlerden bir tanesi." 

Proje ortağı Arap Turizm Örgütü Genel Sekreteri SidElmoctar ElHadrami, konuşmasında kendisinin de yoga yaptığını ve yoganın sağlığa çok faydalı olduğunu söyledi. "Yoga insanı stresten kurtarır" diyen SidElmoctar ElHadrami, "Umarım başarılı oluruz. Festival için elimizden gelen tüm desteği sunuyoruz." şeklinde konuştu. 

PROTOKOL YOGA YAPTI

Konuşmaların ardından Mısırlı yoga eğitmeni Nermeen M. Hassan, kısa bir konuşma yaparak yoga yaparken nefes alış tekniklerini ve nasıl yoga yapıldığını katılımcılara anlattı. Trabzon protokolü de yogiye eşlik etti. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, belediye olarak her türlü hizmet ve organizasyonda ihtiyaç hissedilen tüm desteği sağlayacaklarını açıkladı. 

Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, "Yoga kültürel bir obje, zihinsel mutluluk felsefesidir. Trabzon ve yoga kelimesini bir araya getirmek bile bir farkındalık." dedi. 


ULUSLARARASI TRABZON YOGA FESTİVALİ HAKKINDA

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Arap Turizm Örgütü iş birliğiyle düzenlenecek festivale dünyanın dört bir yanından katılacak yoga eğitmenleriyle birlikte Trabzon'un hem kültürel hem de turizm anlamında tanıtılması hedefleniyor. Sağlık turizmi anlamında önemli bir hamle olan festival 14-19 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. 


Festivale katılmak isteyenler https://www.trabzonyogafest.com adresinden bilgi alarak kayıt yaptırabilirler. 


Trabzon protokolü yoga yaptı!
Trabzon protokolü yoga yaptı!
Trabzon protokolü yoga yaptı!

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber