Trabzon projeleri Bakan Özlü'ye sunuldu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye, Endüstri Bölgesi başta olmak üzere yürütülen projelerle ilgili sunum yapıldı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Bakan Özlü’nün projelere büyük ilgi gösterdiğini vurguladı. 

Trabzon projeleri Bakan Özlü'ye sunuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretinde eşlik eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye yürütülen projelerle ilgili sunum yapıldı.



TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Trabzon Havalimanı’nda karşılanan Bakan Özlü, daha sonra TTSO’yu ziyaret etti.
 
Bakan Özlü’ye burada başta Endüstri Bölgesi olmak üzere İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi, Peynir Altı Suyu Projesi ve Yeniçam Tersanesi olmak üzere TTSO tarafından yürütülen projelerle ilgili bilgi verildi.


Trabzon projeleri Bakan Özlü'ye sunuldu
 

ÖZLÜ: COĞRAFİ ŞARTLAR MÜSAADE ETTİĞİ ÖLÇÜDE BÜYÜTECEĞİZ
 
Bakan Özlü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzon’da yapılacak Endüstri Bölgesi’yle ilgili olarak TTSO heyetiyle görüşmeler yaptıklarını ve güzel kararlar aldıklarını belirterek, “Özellikle oda başkanımız konuya son derece vakıf. Biz bu endüstri bölgesinin ekonomik ölçeğinin büyük ölçekli olmasını arzu ediyoruz. Coğrafi şartların müsaade ettiği en geniş ölçüde olmasını arzuluyoruz. Türkiye’nin sıçrama yapabilmesi için özellikle üreten bir sanayi yapılanmasına ihtiyaç vardır. Bunun için de limanlara entegre büyük ölçekli mega endüstri bölgelerine ihtiyaç var.  Bu projeye sadece denizin doldurulması ve bir OSB kurulması olarak bakılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu mega endüstri bölgesi dediğimiz yatırım adası projesini coğrafi şartların müsaade ettiği en büyük alan üretilerek hayata geçirilmesini planladık, planlıyoruz. Burada endüstri bölgeleri konseptinde dolgu işlemleri devlete ait olacak, biz dolduracağız. Uluslararası ölçekte bir proje olacak ve yatırımcılarımız, sanayicilerimiz sadece yatırımın yapılması ve işletme sermayesine para harcayacaklar. Bu alanda sadece endüstri bölgesi değil Ar-Ge merkezleri olacak, lojistik merkez olacak, liman olacak. Bizim tek istediğimiz bunun master plan ve projesinin hazırlanmasında kaynak sıkıntısı olmadan çok güzel bir proje yapılması.”


Trabzon projeleri Bakan Özlü'ye sunuldu

 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, Bakan Faruk Özlü’nün, Endüstri Bölgesi başta olmak üzere TTSO’nun projelerine büyük ilgi gösterdiğini ve her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu vurguladığını söyledi.


Trabzon projeleri Bakan Özlü'ye sunuldu







 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber