Trabzon polisinden il genelinde operasyon

Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada yapılan çalışmalarda bin 672 kişi hakkında işlem yapıldığı bildirildi.  

Trabzon polisinden il genelinde operasyon

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, çalışmalarda FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturmada gözaltına alınan 24 şahıstan adli makamlara çıkarılan 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 3 kişi işlemlerin ardından dosya kapsamında Şırnak, İstanbul ve Kahramanmaraş'a sevk edildi, 9 kişinin ise gözaltı işlemleri sürüyor. 

Son bir haftada toplum güvenliğinin ve huzurun devamının teminini sağlamak amacıyla artırılan denetim ve kontrollerde, çok sayıda araç, iş yeri, umuma açık yerler, eğlence mekanları, hassas bölgeler, suçluların barınabilecekleri metruk yerler, park ve bahçeler, istirahat alanları, ana yollar ve arterler, internet kafeler ile benzeri oyun mekanlarını denetimlerinde, bin 762 kişi hakkında işlem yapıldı.

Ayrıca 14 bin 250 şüphelinin incelemesi yapıldı, 381 yabancı uyruklunun denetim ve kontrolü gerçekleştirildi. Çalışmalarda 8 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 240 mermi, 4 kuru sıkı tabanca, 33,1 gram esrar maddesi, 179,18 gram bonzai, 3 bin 394 ectasy hap, av tüfeği, 2 oyun makinesi, 37 oyun pulu, 106 iskambil kağıdı, 4 delici kesici alet ve 362 lira para ele geçirildi. 

Ayrıca yabancı uyruklu 1 kişiye fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi başlatıldı, değişik suçlardan arama kaydı olan 109 şahıs yakalandı, işletmeye uygun olmayan 2 kafe ve 1 apart daire ile kumar oynatılan 3 kahvaltı salonu hakkında yasal işlem başlatıldı. Kabahatler Kanunu'ndan 61 şahsa işlem yapıldı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, fuhuş, uyuşturucu, kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak başta olmak üzere 21 olay aydınlatılarak 28 şüpheli şahıs yakalandı, kent merkezi ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 398 park ve bahçe denetlendi.

Trafik ekiplerince yapılan denetimlerde ise 5 bin 758 araç ve sürücünün kontrol edildiği, bin 36 araç sürücüsüne 193 bin 551 lira cezai işlem uygulandı. Denetimlerde 40 araç trafikten men edildi, çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 11 araç sürücüsüne, ticari araç denetimlerinde ise 45 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlendi.

Emniyet kemeri denetiminde ise 2 bin 480, şehirler arası otobüs şoförü ve takoğraf denetiminde 38, motosiklet denetimlerinde 26, yolcu taşıyan araç denetiminde 290, yük taşımacılığı yapan araçların denetiminde bin 92, okul servis araçları denetiminde 151 ve alkol denetimlerinde 356 araç kontrol edildi. Radarlı hız denetiminde ise 30 araca işlem yapıldı.  

Açıklamada, uygulanan tedbirlerin bundan sonra da kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber