Trabzon Pelitli Mahallesi Karakol istiyor

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk, Cumhurbaşkanlığı'nı ziyaret etmelerinin ardından ortaya atılan söylemlere Haber61 aracılığı ile cevap verdi.Aktürk, “Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı'na gittik.

Trabzon Pelitli Mahallesi Karakol istiyor

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk, Cumhurbaşkanlığı'nı ziyaret etmelerinin ardından ortaya atılan söylemlere Haber61 aracılığı ile cevap verdi.

Aktürk, “Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı'na gittik. Sağda solda eyyamcılık yapıldı, şöyledir böyledir diye. 80 vilayette Cumhurbaşkanlığı'na gidecek olan kişileri AK Parti il teşkilatları belirledi. Trabzon’da bu durum böyle olmadı, buradan Ankara’ya gidecek olanların hepsini muhtarlar yaptı" dedi..

ZİYARET BAZI YERLERDE ÇARPITILDI

Aktürk, “Biz nasıl yaptık? 61 kişi gidecek olan muhtarların yerine iki katı isim verdik. Bizler dedik ki, burada isimleri seçsinler. Emniyetten sorgulaması yapıldı. Oradan veto yiyenlerde oldu. Burada bazı insanlar basında farklı söylemlerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı makamı milletin makamıdır, sevsen de sevmesen de buraya gideceksin saygı duymak zorundasın. Trabzon tek bir otobüs ile gitti Ankara’ya kılık ve kıyafetinde herkes nizami gitti. Trabzon’a yakışır bir şekilde gitti. Diğer illerde siyasiler yaptı, Trabzon’da muhtarların yapması burada ne kadar saygın bir konumda olduklarını gösterir" ifadelerine yer verdi.

img_7490.jpgTRABZON’A BİR KARAKOL DAHA ŞART

Haber61’i ziyaretinde Pelitli Mahallesinde yaşayan vatandaşların polis merkezi istediğini de ifade eden Aktürk, bu konu Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü'nün tüm çalışmaları yaptığını fakat bir türlü yer bulamadığını da vurguladı.

Aktürk, “18 ilçenin 18’ine de kendi bünyemizden tek seslilik, tek muhatap olursa sorunlar tek dilden anlatılırsa daha iyi çözülür. Emniyet ile valilik ve kaymakamlıklarla olan diyaloğumuz iyi. Bizler Trabzon’un 688 muhtarı adına hareket ediyoruz. Biz bütün sorunları çoğunluğu araştırıp, eksikler varsa eksiklikleri gideriyoruz. Emniyet olsun, Valilik olsun, kaymakamlıklar olsun tek ağızdan çözmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ALAN ÇOK BÜYÜK

Aktürk, “Örnek verirsek, Ortahisar’da polis karakollarına bağlı olan muhtarlıkları emniyet birimlerine Asayiş Müdürü ve Emniyet müdür yardımcıları bizleri dinleyerek sorun çözme yolunda çalışmalar yapıyoruz. Hangi mahallede ne ihtiyaç var ne sorunu var biliniyor ve çözülmesi içinde gayret gösteriliyor. Burada Ortahisar’da karakol problemi var. Bir Gülbahar Polis Merkezi, Çarşı ve birde Taksim karakolu var. Fakat coğrafi olarak baktığınız zaman Taksim ile merkez hemen hemen yakın bir yerde. Fakat Ortahisar bir yandan Pelitli diğer taraftan  Akyazı ve Yıldızlı’ya kadar dayanıyor" dedi.

TRABZON’U DOGU VE BATI OLARAK İKİYE BÖLMELİ

Trabzon’da karakol sayısı az ve Trabzon polisinin bu nedenle yetişemediğini ifade eden Aktürk, “Pelitli tarafında bir karakol yapılması gerekiyor. Halk bunu taleb ediyor. Sıkıntı olduğunda halk polisten yardım istiyor. Coğrafi konular nedeni ile geç kalıyor yada trafikten dolayı. Bu nedenle Trabzon’u doğusu ve batısı olarak ikiye bölerek yeni karakollarda eklersek sıkıntılar daha iyi çözülecek. Emniyetimiz zaten bütün her yere yetmeye çalışıyor ama daha iyi hizmet verebilmek için buralara karakollar gerek. Pelitli’de yer arıyor Emniyet, karakol yapmak için. Eğer biz burada Emniyete bir yer tahsis edemiyorsak sağlıklı ve huzurlu bir ortam yaratamayız. Bu nedenle devletimiz bir an önce burada Emniyet teşkilatına bir yer tahsis etmesi gerekli olduğunu düşünüyorum” kelimlerine yer verdi.

Haber : Şükrü Üçüncü

img_7494.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber