Trabzon öldürülen Afgan kadın cinayetin tüm ayrıntıları

Trabzon'da Afgan uyruklu kadın öldürüldü.

Trabzon öldürülen Afgan kadın cinayetin tüm ayrıntıları

Trabzon’da Afgan sığınmacı çiftler arasında çıkan tartışmada bir kişi hayatını kaybetti.

Haber61.net’in edindiği bilgiye; Afganistan’dan Türkiye’ye sığınmacı olarak gelen 20 yaşındaki Roshan Arab, eşi Golmohommed Jamshid ile birlikte İstanbul’da yaşamaya başladı. Bir süre sonra çiftler arasında anlaşmazlık baş gösterince Roshan Arab, eşinden ayrılarak gizli bir şekilde Trabzon’a yerleşti.
 
Eşinin kendisinden ayrılmasına sinirlenen Golmohommed Jamshid, Trabzon’a kaçtığını öğrenince şehre geldi. Şehirde günlerce eşinin izini süren Jamshid, Roshan Arab’ın yaşamış olduğu evi buldu. Bu sabah saatlerinde Roshan Arab’ın işe gitmesini kapı önünde bekleyen Jamshid, Erdoğdu Mahallesinden Atapark Mevkiine kadar Roshan ile tartıştı. Bir süre sonra tartışma yerini kavgaya bıraktı.
 
Jamshid, cebinden çıkarmış olduğu bıçağı eşine 35 kez sapladıktan sonra olay yerinden kaçmak istedi. Olayın görgü tanıkları 27 yaşındaki adamın kaçmasını engellemeye çalıştı. Jamshid, elinde ki bıçak ile birlikte tehlike saçmaya devam etti. Bu sırada Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Trafik Polis Memuru adamı etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınan olayın şüphelisi Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büroya sevk edildi.
 
Olay yerine gelen ambulans eşinin bıçak darbesi ile ağır yaralanan Roshan’ı Fatih Devlet Hastanesine kaldırdı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen genç kadın kurtulamayarak hayatını kaybetti. Jamshid'in, İl Emniyet Müdürlüğünde sorgusu sırasında Türkçe bilmediği tespit edildi. Afganistan’ın ana dili Peştuca bilen şüphelinin sorgusu Karadeniz Teknik Üniversitesinden getirilen tercüman aracılığı ile yapıldığı öğrenildi.
 
Olayı neden işlediğini anlatan Jamshid, “Benden ayrıldı ve bende Trabzon’a gizilice geldiğini öğrendim. Sonrasında kendisiyle konuştum. Anlaşamadık, çocuğumuzu bana vermesini istedim. Oda bu duruma karşı cıktı. Olayı işledim.” dedi. Emniyette ki işlemlerinin ardından Jamshid adliyeye sevk edildi.
 
Haber : Şükrü Üçüncü 




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber