"Trabzon Okuyor" projesi hayata geçti

Trabzon'da KTÜ ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği ile "Trabzon Okuyor" projesi hayata geçirildi.

"Trabzon Okuyor" projesi hayata geçti

 Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle yaşama geçirilen "Trabzon Okuyor Projesi" başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında Trabzon'un tarihi ve turistik mekanlarında daha önceden belirlenen yazarların kitaplarının okunması, yorumlanması ve yazar hakkındaki düşünceler katılımcılara, moderatörler eşliğinde anlatılacak.

Projenin ilk ayağında Atatürk Köşkü'nde bir araya gelen kitapseverlerin, Türk edebiyatının önemli yazarlarından Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Saatleri Ayarlama Enstitüsü" eseri konusunda moderatörler tarafından bilgilendirildiği belirtildi.

Moderatörlüğünü KTÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Eliuz ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali Kemal Mutlu'nun üstlendiği projenin ilk oturumuna, KTÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Zeki Çıraklı'nın konuk olduğu ifade edildi.

Proje kapsamında, her ayın üçüncü haftasına denk gelen cuma günü saat 14.00'te etkinliğin gerçekleşeceği belirtilirken, Rasim Özdenören'in "Hastalar ve Işıklar", Sezai Karakoç'un "Hızırla Kırk Saat", Cemil Meriç'in "Mağaradakiler", Feridun Emecen'in "Osmanlı Padişahları", Kemal Tahir'in "Devlet Ana" ve Hasan Ali Toptaş'ın "Geçmiş Şimdi Gelecek" isimli eserleri Kanuni Evi, Ayasofya Müzesi, Ganita, Atatürk Köşkü, Zağnos Vadisi'nde yapılması planlanıyor. Bu kapsamda projenin Trabzon'un tarihi ve turistik mekanlarının tanıtımı için de katkı sunması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler