‘Trabzon okuyor’ diyenlerle birlikte olun

Ganita’da  buluşalım.

‘Trabzon okuyor’ diyenlerle birlikte olun

Haber61/Haber Servisi - Şehrin tarihi ve turistik yerlerinden TTSO, KTÜ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Trabzon Okuyor’ projesi bu defa Ganita’da gerçekleşecek. 

Proje koordinasyon merkezinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

‘Trabzon Okuyor’ projesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan ortak protokolle ve oluşturulacak ortak komisyonca edebiyat, tarih, felsefe, psikoloji ve sosyoloji gibi disiplin alanlarında önceden belirlenen yazarların kitaplarının okunmasını ve yazar hakkındaki düşüncelerin ve kitapların yorum ve etüdünün, Trabzon’un tarihi/turistik yerlerinde ve uzman yürütücüler eşliğinde, kitapları okuyacak bütün paydaşlarca (Lise ve üniversite öğrencileri, öğretmenler, okul idarecileri, akademisyenler ve projede yer almak isteyen herkes) bir söyleşi havasında yapılmasını kapsar.

Bu kurumlar adına projenin yürütücülüğünü Karadeniz Teknik Üniversitesi  Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ülkü Eliuz, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Görevlisi  Ali Kemal Mutlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı adına Cemil Uzun yapıyor. 

Edebiyat, tarih, felsefe, psikoloji ve sosyoloji  alanında verilen eserlerin konuşulacağı Trabzon Okuyor projesi, 19 Ekim 2018 tarihinde Atatürk Köşkü’nde başlar.  Bu etkinlikler, toplam 7 toplantı olarak planlanmıştır ve gelecek yıllarda da devam edecektir. Projenin birinci toplantısında ‘Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ adlı eseri; 16 Kasım 2018’deki ikincisinde “Rasim Özdenören’in Hastalar ve Işıklar” adlı eseri ve 21 Aralık 2018’deki üçüncüsünde de “Sezai Karakoç’un Hızırla Kırk Saat” adlı eseri değerlendirilmiştir.

22 Şubat 2019 tarihindeki dördüncü toplantıda “Cemil Meriç’in Mağaradakiler” eseri, Prof. Dr. Ülkü Eliuz, Arş. Gör. Burak Armağan, edebiyat öğretmeni Hatice Sula,  Arş. Gör. Dr. Gülşah Şişman yürütücülüğünde incelenecektir.
2008 yılında oluşturulan bir okuma ve anlamlandırma etkinliği olan Büyüyorum’un devamı niteliğindeki bu proje, tüm kesimlerden okuru düşünmeye, yorumlamaya, hatırlamaya, onaylamaya veya reddetmeye, karşılaştırma yapmaya davet eder. Toplantılar, metinsel bağlam ve genel bağlam içinde sürekli akıl yürütme çağrısına kulak verebilme, yazar ve eser merkezli sunulan anlam evrelerini farklı açılardan kucaklayabilme amacına yönelik uygulamalardan oluşur. Böylece okur olmayı kitap tüketicisi haline gelmekten çıkarma ve okura eserin ne söylediğini anlayarak onu yeniden kurma becerisi kazandırma hedeflenir. İşin bir diğer önemli yönü ise, projenin Trabzon’un Atatürk Köşkü, Kanuni Evi, Ayasofya Müzesi, Ganita, Zağnos Vadisi gibi tarihi/turistik yerlerinde yürütülerek şehrin tanıtımının yapılmasıdır.

‘Trabzon okuyor’ diyenlerle birlikte olun

‘Trabzon okuyor’ diyenlerle birlikte olun

‘Trabzon okuyor’ diyenlerle birlikte olun

‘Trabzon okuyor’ diyenlerle birlikte olun

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber