Trabzon Nutku Kitabesi açıldı

Atatürk’ün Trabzon Nutku kitabe haline getirildi.

Trabzon Nutku Kitabesi açıldı

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’un Düşman İşgali’nden kurtuluşu çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kurtuluşun 104. Yılının kutlandığı bugünde çok özel bir açılış da gerçekleşti.

Bugün gerçekleşen Jandarma Mehteran Komutanlığı konseri sonrası, Ortahisar belediyesi tarafından yaptırılan Trabzon Nutku Kitabesi törenle açıldı. Atatürk Anıtı’nın karşısına yaptırılan kitabede Atatürk’ün Trabzon Nutku yer aldı.

Açılış Trabzonlular tarafından ilgi ile takip edildi.

Törende konuşma yapan Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç "Beraber kurtuluş günümüze renk kattılar. Kıymetli komutanımız nezdinde hepsine teşekkürlerimizle hoş geldiler sefa getirdiler diyorum. Bu güzel toprakların ilelebet Türk yurdu olarak bizlere tevdih eden başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle şükranla ve minnetle anıyorum mekanları cennet olsun. Bu günümüzün önemine binaen cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk malumunuz şehrimize 3 kez teşrif ettiler. Ve ilk ziyaretlerinde 15 Eylül 1924 tarihli ziyaretlerinde trabzon halkını kıymetli dedelerimizin büyüklerimizin kurtuluş savaşında Sakarya muharebesinde ve o mücadeleye sağladığı müthiş katkılar nedeniyle Trabzonlulara özgü bir nutku olmuştur. Bizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hemde Atatürk alanında meydanımızda Trabzonlularımıza büyüklerimize ve hemşehrililerimize bu şehrin insanına özgü dolu olan nutkunu tarihi bir anıtsal kitabeyle birlikte bu alanımıza kazandırmak istedik." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler