Trabzon'nun göbeğinde belirsizlik: Kadırın artık şu kabloları

Trabzon'un merkez noktası Meydan Parkı'nda süren restorasyon çalışmalarının uzaması isyan ettirdi.

Trabzon'nun göbeğinde belirsizlik: Kadırın artık şu kabloları

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafınsan meydanda binalara yapılan güzelleştirme çalışmaları, uzadıkça, esnaf tepki vermeye başladı. Tadilat çalılmaları bittiği halde Çoruh Edaş’in ve Telekomun binaların üzerinden geçen kabloların kaldırılmasına çözüm getirilmemesi turizm sezonunda olan işletmeleri saha beter zora soktu. 

Whatsap ihbar hattımıza gelen bir yorum bu sıkıntıyı gözler önüne serdi.

Meydanın göbeğinde tadilat çilesi aylardır bitmek bilmiyor. 

Tadilatı başlamadan önce; Ramazan ayının başlangıcına istinaden teslim edileceği taahhüt edilen binalar maalesef aylardır tadilatının bitirilmesini bekliyor. Civardaki diğer tüm binalar bitmiş yada bitme aşamasına gelmiş olmasına rağmen tarihi Yeşilyurt binası olarak bilinen (şehrin merkezinde en gözde tarihi yapı )turizm sezonunun başlamasına rağmen hala inşaat halinde.

Bitmeme sebebi ise maalesef trajikomik.

Belediye’nin; elektrik kabloları konusunda Çoruh Edaş ve telefon kabloları konusunda ise Telekom’a söz geçirememesi nedeniyle inşaat sonlandırılamıyor. 

Çoruh Edaş ve Telekom’un kablolarını  düzenleyip taşımasını  bekleyen binada belirsizlik ne zaman sona erecek?

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise işin uzamasının altyapı firmalarıyla bir bağlantısının olmadığını belirterek, tamamen eski eser olduğundan tekniğine uygun kalıcı bir eser olması için uğraş verdiklerini söylediler. 

Ayrıca şu bilgiyi verdiler; “İş ile ilgili resmî bitiş tarihi haziranın sonu fakat projenin dışında eklenen imalatlar olduğundan her işte olduğu gibi süre temmuz sonuna sarkıyor.Ayrıca biz hep hava güzel olduğunu öngörüyoruz yağmurda cephe olmuyor, hava şartları da  olumsuz etkiledi. Biz esnafı mağdur etmeyecek güvenlik önlemi ve platformlu iskele kullanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber