Trabzon Muhtarlar Federasyonundan Rus konsolosa ziyaret

Trabzon Muhtarlar Federasyonundan Rus Konsolos Andrey Karlov'a taziye ziyareti.

Trabzon Muhtarlar Federasyonundan Rus konsolosa ziyaret

Trabzon Muhtarlar federasyonu  başkanı  Bekir Aktürk ve  yönetim kurulu üyeleri, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi dolayısıyla Rusya Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov'a taziye ziyaretinde bulundu.

Taziye ziyaretine Trabzon Muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk, genel sekretere Turgut Alemdar ve  yönetim kurulu üyeleri  muhtarlar katılsı. Rus Büyükelçi için konsoloslukta oluşturulan taziye defterini imzalayan Federasyon başkanı Bekir Aktürk , konsolos nezdinde tüm Rus halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Rusya Büyükelçisinin öldürülmesini şiddetle kınadıklarını ifade eden Aktürk "Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi Trabzon halkını ve tüm Türkiye'yi üzüntüye boğmuştur. Türk-Rus kardeşliğine büyük katkı sağlayan Büyükelçiyi saygıyla anıyoruz.Biz  federasyonu  temsilen Trabzon da  692  muhtarımızın ve Türkiyede  görev yapan  50 249 muhtarımızın  taziye dileklerinide sizlere iletiyoruz.

Bu alçak terörist saldırıyı lanetliyor, Trabzon  Muhtarları ve Türkiye halkı olarak Rusya halkının ve devletinin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Rusya Başkonsolosu Talanov ise taziye ziyaretinden dolayı Trabzon Muhtarlar federasyonu başkanı  Bekir  Aktürk ve beraberindekilere teşekkür ederek, bu saldırılar iki ülkenin dostluğunu etkilemeyeceğini söyledi.

Trabzon Muhtarlar Federasyonundan Rus konsolosa ziyaret

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber