Trabzon Motorlu Piyade eski Tugay Komutanı davasında yeni iddialar

Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Eski Vekili Kurmay Albay Bahadır Dalgıç'ın yargılanmasına devam edildi.

Trabzon Motorlu Piyade eski Tugay Komutanı davasında yeni iddialar
Bafra T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Dalgıç, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşmaya, Başbakanlık adına Avukat Şaziye Beşli ve sanık avukatı ile Dalgıç'ın yakınları katıldı. 

YENİ İDDİALAR ORTAYA ATILDI
Mahkeme başkanı, kendisi de tutuklu yargılanan eski asker İbrahim Altınsoy'un ifadesinde Bahadır Dalgıç'ı tanıdığı yönündeki beyanlarını okudu. Altınsoy'un, 1993 yılında Ankara'da Zırhlı Birlik Dönemi’nde FETÖ'ye ait evlerde kaldığı dönemde sivil bir imamın toplantılar düzenlediği şeklindeki ifadelerini hatırlatan mahkeme başkanı, "Evde sivil bir kişi de kalıyordu. Benim dışımda Bahadır Dalgıç'ın da aralarında bulunduğu başka teğmenler de vardı. Bizden sorumlu mahrem imam bizden himmet istedi. Ben maaşımın %10’unu verdim ama diğer arkadaşların ne kadar verdiklerini bilmiyorum. Bahadır Dalgıç’la birlikte 1993-1994 yılları arasında Ankara'da, FETÖ/PDY mahrem yapılanması içerisinde aynı bekar evinde birlikte kaldık ve toplantılara katıldık." yönündeki beyanlarını hatırlattı. Dalgıç’a ‘053* 2** 9*** No’lu hattı kullanıp kullanmadığını ve A. Bulut ve Halil İbrahim Ç., adlı kişilerle irtibat kurup telefonda konuşup konuşmadığını ve tanıyıp tanımadığını sordu. 

Mahkeme başkanı Dalgıç'a, Altınsoy'u tanıyıp tanımadığını sordu. Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Dalgıç savunmasında, hakkında iddialarda bulunan İbrahim Altınsoy’u ve diğer şahısları tanımadığını belirterek, "Asker olarak görev yaptığım sürede bir sürü askerle karşılaştım, hepsini aklımda tutamam." ifadesini kullandı.

DURUŞMA ARASINDA HAKARET ETTİ

Mahkeme heyetinin duruşmaya ara verdiği ve duruşma salonunda olmadığı süre içerisinde Dalgıç, ‘Burada hukuk mu kaldı? Memlekette hukuk mu kaldı?’ şeklinde sözler sarf etti. Mahkeme başkanı heyetle birlikte mahkeme salonuna tekrar girdiğinde bu sözlerden haberdar olunca mahkeme başkanı kameraların kayıtta olduğunu ve tutanağa geçirilmesini istedi. 

Sanık avukatının beyanının ardından mahkeme heyeti, Altınsoy'un bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesine ve Dalgıç'ın tahliye talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber