Trabzon Milli Pul Sergisi ziyarete açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) işbirliğiyle PUL sergisi açıldı.

Trabzon Milli Pul Sergisi ziyarete açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) işbirliğiyle düzenlenen ‘Trabzon Milli Pul Sergisi’ Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde açıldı. 22 Ekim akşamına kadar gezilebilecek serginin açılışında Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, PTT Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Karaca, il protokolü ve ilgililer hazır bulundu.

Pulların geçmişten geleceğe önemli bir miras olduğunu ifade eden Vali Yavuz “Günümüzdeki gelişmelere bağlı olarak pulların unutulmaya yüz tuttuğunu görüyoruz. Yeni nesiller, pul ve posta konusunda elektronik ve teknolojik gelişmeler nedeniyle beraber uzak kaldılar. Şunun farkına varmamız gerekiyor. Türkiye’de en büyük ve en hacimli pul koleksiyonu ve müzesi Ankara’da bulunuyor. Bu müzenin tanıtılması ve bilinmesi bakımından önemli olduğunu düşünüyorum. Pul, geçmişten geleceğe özel hatıraların yaşatıldığı önemli bir mirastır. Bu güzel organizasyonun Trabzon’da yapılmasından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu işe gönül vermiş misafirlerimizi Trabzon’da görmekten dolayı onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında böyle önemli bir serginin Trabzon’da gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti. Trabzon’un tarih, kültür ve sanat şehri olduğuna dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Pul sergileri insanı çocukluğundan beri geçmişe götürüyor. Burada tarihimiz sergileniyor” dedi.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait pulların bulunduğu “Trabzon Milli Pul Sergisi” 17-22 Ekim tarihleri arasında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde açık olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler