Trabzon Memur-Sen'in yeni binası açıldı

Bakan Soylu'nun katılımıyla coşkulu bir açılış gerçekleştirildi.

Trabzon Memur-Sen'in yeni binası açıldı
Haber61 Haber Servisi

Trabzon Memur-Sen şubesinin yeni binasının açılışı coşkulu bir şekilde gerçekleşti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in katıldığı açılış töreninde Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Milletvekili Muhammet Balta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Mazhar Yıldırımhan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu ve davetliler katıldı. İçisleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geldiğini duyan vatandaşlar açılışa adeta akın etti. AK Parti'nin referandum şarkılarının çalındığı açılış töreninde güvenlik önlemi olarak binaların çatısında keskin nişancının bulunması dikkat çekti. 












Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program konuşmalarla devam etti. 

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş 15 temmuz gecesi şahit olduklarını anlattığı konuşmasında şöyle dedi : Bizi bölmek isteyenler bundan sonra ne yapacaklarını şaşıracaklar. Memur sen demokrasi yandaşı özgürlüklerin önünün açılması için çalışan bir sendikadır. Başörtüsü yasağının kaldırılmasında Memur Sen'in gayreti vardır. Memur sen ailesi olarak bu ulkenin geleceğine hep birlikte katkı sunacağız."

Memiş ayrıca 16 nisan referandumunda hükümeti destekleyeceklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Memur Sen'in sadece çalışanların haklarını koruyan bir sendika olmadığını, geleceğine, medeniyetine, fikrine, Türkiye'nin tüm değerlerine, demokrasiye, insan haklarına, kardeşliğe sahip çıkmak ve Türkiye'nin hak ettiği noktaya ulaşabilmesi için büyük mücadele ortaya koyduğunu söyledi. "Mehmet Akif İnan ve gönüldaşlarıyla birlikte kurduğu Memur Sen ilk günden bu yana bu ülkenin iradesini şekillendiriyor" diye belirten Bakan Soylu "Memur Sen'in değil, milletin hizmet binasını açıyoruz." dedi.

Memur Sen Trabzon şubesinin yeni binasının hayırlı olmasını dileyen Bakan Soylu konuşmasında Almanya, Hollanda, HDP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Bakan Soylu şöyle konuştu: "Biz başka medeniyetlere benzemeyiz. Batı gibi kelle hesabı yapmayız, onlar gibi yaşlanınca anne babasını kapı önüne bırakmanın hesabını yapmayız. Bizim kulağımıza hürriyet, insanlik üfürüldüğünü biliyoruz. Biz böyle bir medeniyetteyiz. Bizi yıllarcaTV dizileriyle başkalaştırmaya, kimliğimizi değiştirmeye çalısanlar başarılı olamadıkları için bugün topyekün bir mücadeleye girişiyorlar. 16 Nisan'da hep beraber göreceğiz. Biz Türkiye'nin tekrar yorulmasını, insanlarımızın fişlenmesini, özgürlüklerinden yoksun kalmasını istemiyoruz. Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum. Sen bu kavrama uzaksın ama biraz çalışsan anlayabileceksin. bu Anadolu coğrafyasında senin dediğin gibi tek adamlık olmaz, mileltin adamlığı olur. Buralarda bir söz vardır; düşmüş longoza çıkamıyor derler. Kılıçdaroğlu da PKK'nın longozuna düşmüş çıkamıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz'dan sonra ilk kez Trabzon meydanında, Trabzonluların demokrasi nöbeti tuttuğu o meydanda sizlerin karşısında olacak. Hep beraber Cumhurbaşkanımızı, Başkomutanımızı karşılayalım."  

"Memur sen kararında hiçbir zaman mış gibi yapmadı ve net oldu. Her bir üyesine hürmetle selam ediyorum" diyen Bakan Soylu, Memur sen üyelerinden yeni anayasayı herkese anlatmalarını istedi.













 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler