Trabzon Kurtdüzü yayla Festivalinde buluştu

Akçaabat 4. Taşlıoba Kurtdüzü Yayla festivali yapıldı.

Trabzon Kurtdüzü yayla Festivalinde buluştu

Haber61 – Haber Servisi -  Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 4.’sü yapılan Taşlıoba Kurtdüzü Yayla Festivali büyük ilgi gördü.


30 Temmuz Pazar günü Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Akçaabat Erikli Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ERDER) tarafından organize edilen Ali Altuntaş ve Seda Usta’nın sunumuyla gerçekleştirilen yayla festivalinde, yöresel sanatçılar Meryem Akyüz, Coşkun İşçi, İsmail Cumhur, Murat Genç ve Ali Bulut çok sayıda gurbetçinin aralarında bulunduğu vatandaşlara coşku dolu anlar yaşattı.

YAYLA FESTİVALİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

YAYLA AĞASI SEÇİLDİ

4. Taşlıoba Kurtdüzü Yayla Festivali’nde Yayla Ağası seçimi yapıldı. Yayla Ağası Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci oldu. Yayla ağasının belirlenmesi sonrasında vatandaşların 5 TL karşılığında aldığı çekil biletlerine isabet eden hediyelerin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Bisikletten LCD televizyona kadar bir hediye vatandaşlara dağıtıldı.

SİNAN YILMAZ SAHNE ALDI

Yayla festivalinde son olarak ise Trabzonlu Sanatçı Sinan Yılmaz sahne aldı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Yılmaz, Söylediği türkülerle vatandaşları kendinden geçirdi. Sahne sonrasında ise vatandaşlar Sinan Yılmaz ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber