Trabzon Kurban Pazarı'nda son durum! "Vatandaş fiyatları sorup gidiyor" Video Haber

Trabzon Kurban Pazarı'nda son durum! "Vatandaş fiyatları sorup gidiyor" Video Haber

Kurban Bayramına günler kala Haber61.net ekibi olarak, Akoluk mahallesinde bulunan Ortahisar Belediyesi Kurban Hayvanları satış sahasına gittik. Hem satıcılardan, hemde kurbanlık almak isteyen vatandaşlarla konuştuk.

Maliyetler arttı, fiayatlar yükseldi!

Türkiye’nin, doğu illerinden gelen ve yaklaşık olarak 10 gündür hayvanlarıyla birlikte çadırlarda kalan besicilerin çoğu, beklenilen satışı gerçekleştiremediklerini ifade ettiler. Etin kilosunun 120 TL’den belirlediklerini ifade eden besiciler, “yem fiyatlarındaki artış ve hayvan bakım maliyetleri çok arttı. Bizlerin kar oranları düşerken, vatandaşın alım gücü azaldı" dediler.

Vatandaş fiyatları sorup gidiyor!

‘Kurbanlık hayvan almak için vatandaşlar geliyor, fakat genelde fiyatları sorup gidiyorlar’ diyen besiciler, "halkımızın düştüğü bu duruma bizlerde üzülüyoruz, fakat bizlerin de yapacak bir şeyimiz yok. Ulaşım maliyetleri arttı, elimizdeki hayvanları satıp memleketlerimize gitmek istiyoruz. Eğer satış yapamazsak, mecburen hayvanlarımızı kasaplara satıp geri döneceğiz" dediler.

Besicilere üzülüyorum!

Kurbanlık hayvan almak için hayvan pazarına gelen bir vatandaş, "besicilerle sohbet ettim. İnanın elimde imkân olsa da kendilerine biraz daha para verebilsem. Çok zor şartlarda yetiştirdikleri hayvanları satmak için ciddi uğraş veriyorlar. Bu ekonomik şartlarda ciddi mağduriyet yaşıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler