Trabzon komşuda yara sarıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Giresun'da selden etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Trabzon komşuda yara sarıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Giresun'da yaşanan sel felaketinin izlerini silmek için çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor

Giresun'da sağanak sonucu meydana gelen ve 3'ü asker 9 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise halen daha kayıp olduğu afetin izleri siliniyor. Devletin tüm imkanları Giresun için seferber edilirken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi de afetin gerçekleştiği günden beri bölgede çalışmalarını yürütüyor. 

20 PERSONEL 8 ARAÇ GÖREV YAPIYOR
Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, pek çok ev ve işyerinin kullanılmaz hale geldiği, alt ve üst yapının tamamen yıkıldığı Doğankent ve Dereli ilçelerinde faaliyet gösteriyor. Selden büyük zarar gören her iki ilçede 20 personel ve 8 tam techizatlı araçla görev yapan TİSKİ ekipleri, selden dolayı kopan veya hasar gören içme suyu hatlarını onararak, ilçe halkının bir an önce içme suyuna kavuşmasını sağlıyor. 

"HEMŞEHRİLERİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ" 
İlk andan itibaren ekip ve ekipmanlarla komşu ve kardeş şehir Giresun'un hizmetinde olduklarını belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yapılan çalışmaları değerlendirdi. Özellikle en büyük sorun olan içme suyu temini noktasında TİSKİ'nin bölgede oldukça önemli bir görev üstlendiğinin altını çizen Başkan Zorluoğlu, "Ekiplerimiz içme suyu hatlarındaki arızaları gidermenin yanında, değişik ebatlarda yeni hatların imalatını da gerçekleştirdi. Selin vurduğu evlerde kombine araçlarımızla temizlik ve tahliye çalışmaları yapmaktayız. Ekiplerimiz ayrıca içme suyu iletim hatlarının döşeme çalışmalarına da bizzat katılıyor. Tüm gücümüzle hemşehrilerimizin her daim yanındayız. Giresun'umuza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" diye konuştu. 

TRABZON TÜM GÜCÜYLE GİRESUN'DA
Öte yandan, Giresun’da meydana gelen sel ve heyelanın hemen ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatı ile bölgeye 1 ekskavatör, 3 greyder, 1 kepçe, 2 kanal kepçesi, 5 kişilik itfaiye arama kurtarma ekibi ve 1 pikaptan oluşan ekipman desteği sağlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler