Trabzon kitap fuarına akın ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenmekte olan Trabzon Kitap Günleri Fuarı son derece renkli görüntülere sahne oluyor. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde kapılarını 30 Nisan’da kitapseverlere açan fuara 80 yazar ve 100 yayıne

Trabzon kitap fuarına akın ediyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenmekte olan Trabzon Kitap Günleri Fuarı son derece renkli görüntülere sahne oluyor. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde kapılarını 30 Nisan’da kitapseverlere açan fuara 80 yazar ve 100 yayınevi katılıyor. Her gün söyleşi, panel ve imza programlarının düzenlendiği Trabzon Kitap Günleri’ne vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu önemli kültür hizmetiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan yazar, öğretmen, vatandaş ve öğrenciler Kitap Günlerinde olmaktan mutluluk duyduklarını kaydettiler. 
 
Fuara Kahramanmaraş’tan katılan yazar Necla Arslan, böylesi etkinliklerin topluma kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için çok önemli olduğunu kaydederken, “3 adet kitabımla fuara katıldım. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bu önemli kültür hizmetinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yazar Çiğdem Adan ise, “Hüzünlü Öyküler Gezegeninin yazarıyım. Kitaplarımda dostluk ve arkadaşlık gibi duygulara yer verdim. Burada öğrenciler yazarlarla bir araya geliyor. Bizlerde kitaplarımızı tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu etkinliği gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
 
Öğrencileriyle birlikte Trabzon Kitap Günleri Fuarını ziyaret eden Hasan Ali Yücek İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Elif Hatipoğlu da fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Burayı çok beğendik. Gerçekten çok güzel bir etkinlik olmuş. Çocuklarımız birçok yazarla tanıştılar. Birçok kitapla haşır neşir oldular. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Fuarı ziyaret eden vatandaşlarda etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ahmet Cemal Niyazoğlu isimli vatandaş, “Her zaman böyle fuarlar olmasını istiyoruz. Çok fazla ilgi var. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sayın Gümrükçüoğlu kültürel alanlarda çok güzel işler yapıyor. Devamını diliyoruz” derken, Şener Şengün isimli vatandaş, “Kitap fuarı çok güzle bir etkinlik. İnsanlarımıza kitap okuma alışkanlığı edindirmek için çok güzel bir çalışma. Daha sık düzenlenmesini talep ediyorum” şeklinde konuştu. 
 
Trabzon Kitap Günleri Fuarını ziyaret öğrencilerde görüşlerini aktardı. Öğrenciler özetle şunları kaydetti: 
 
Elif Ayşe Yoloğlu: “Fuar çok güzel. Ben kitap okumayı çok seviyorum. Burada çok güzel kitaplar var. Ben eğlenceli kitapları çok seviyorum ve burada her türden kitap var. Yetkililere teşekkür ediyorum.”
 
Zeynep Şengün: “Burası çok güzel. Trabzon’da böyle etkinlikler yapılması çok güzel. Kitaplarla haşır neşeir olmak beni çok mutlu etti.” 
 
Eda Kaşıkçı: “Fuar çok büyük ve çok güzel. Herkes bu kitaplara sahip olmak okumak ister. İlk defa bu kadar çok kitabı bir arada görüyorum.”
 
Kitapların indirimli olarak halka sunulduğu Trabzon Kitap Günleri Fuarı, 8 Mayıs akşamına kadar açık kalacak.
 
1-(1)-026.jpg1-(2)-023.jpg1-(3)-019.jpg1-(4)-015.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber