Trabzon Kaşüstü Hastanesi'ndeki görüntüler rahatsızlık yarattı

Kaşüstü Hastanesi’ndeki manzaralar hem vatandaşı hem çalışanı rahatsız etti

Trabzon Kaşüstü Hastanesi'ndeki görüntüler rahatsızlık yarattı

Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki bazı eksiklikler hem vatandaşı hem çalışanı rahatsız etti. Hastane yönetimi, “Tadilattayız, geçici bu süreçler” cevabını verdi.


Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldığı günden bugüne eleştirilerin hedefi oldu. Hastane yeri geldi yoluyla, yeri geldi sunduğu sağlık hizmetiyle iddiaların adresinde yer aldı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir hastane çalışanı ise yönetimi hedef alarak “Hastanenin idaresinde çok boşluk var ve hastane kendi bırakılmış. Müdürlerimiz görevini layıkıyla yerine getirmiyor. Personelle ilgilenmiyorlar, sorunlarımızı dinlemiyorlar, hastanemizde laçkalık var. Hastanede personel yetersiz olduğu için temizlik konusunda aksamalar meydana geliyor” iddialarında bulundu.

Trabzon Kaşüstü Hastanesi'ndeki görüntüler rahatsızlık yarattı

TADİLAT SÜRECİNDEYİZ

Bu iddialara karşılık hastane yöneticisi Doç. Dr. Mustafa yılmaz, söylenilenlerin asılsız olduğunu belirterek, “Hastanemiz günde 20 bin kişi ağırlıyor. Bu kadar sirkülasyon olduğu bir hastane daha çabuk eskiyor. Bu nedenle bir tadilat sürecindeyiz. Tam 6 ay sonra bütün tadilatlar bitecek. Temizliğimiz iyi noktada ama tabi ki daha da iyi olabilir. Personel eksiğimiz olduğu doğrudur. Sağlık Bakanlığı 17 tane daha personel atayacak bu noktada” dedi.

Trabzon Kaşüstü Hastanesi'ndeki görüntüler rahatsızlık yarattı

ZİMMETLİ KAMU MALI

Yönetici Yılmaz, “Bazı müdürlüklerimizin de ataması yapılmadı. Onların ataması en kısa sürede yapılacaktır. Fakat bu atamalar bizlerin kontrolünde değil. Sağlık Bakanlığı eliyle gerçekleşmektedir. Otoparkta bulunan eşyalar ise tadilat nedeniyle boşa çıkan eşyalardır. Bunlar kamu malıdır, zimmetlidir. Bunların ne olacağına kurul karar verir, biz onları depolamakla mükellefiz. Otoparkta durmaları da hiçbir araca engel olmamaktadır” diye konuştu.

Trabzon Kaşüstü Hastanesi'ndeki görüntüler rahatsızlık yarattı

DENETİM EKSİKLİĞİ VAR


Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle ilgili yaşanan sorunlara farklı bir açıdan değerlendirme getiren Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, “Hem vatandaş nezdinde hem çalışan nezdinde dile getirilen sorunlar sadece bu hastaneye özgü sorunlar değildir. Bu durum birçok kamu kurumunun sorunudur. Nedeni de yetkili ve etkili kurumların denetim eksikliğidir. Denetimin olmadığı yerde kişi istediğini yapar. Korkacak hiçbir güç yok ne de olsa karşısında” ifadelerini kullandı.

LİYAKAT ESAS ALINMALI

Şahin, liyakata değinerek, “Göreve getirilen kişilerin liyakat eksikliği varsa sorunlar baş gösteriyor. İşin işin ehli olan kişi, bileğinin hakkı ile geldiği noktanın hakkını verir. Fakat bizim ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlarına bürokrasi ve siyasi kanat üzerinden atama yapıldığından gelen kişi de torpiline güvenerek hareket ediyor. Sağlık Bakanlığı denetimlerini artırır, kontrol mekanizmasını tam hakkıyla işletirse ortada sorun kalmaz. Öne denetim ve liyakat olmalıdır” diye söyledi.   Karadenizde Son Nokta



 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler