"Trabzon kadınlar için ilk imzayı atan belediyedir"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu "Trabzon kadınlar için ilk imzayı atan belediyedir" dedi.

"Trabzon kadınlar için ilk imzayı atan belediyedir"

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Trabzon Temsilciliği tarafından düzenlenen “Siyaset, Ekonomi ve Medyada Kadın” konulu etkinlik bugün gerçekleştirildi.


Etkinlik öncesinde düzenlenen açılış programında Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkan yardımcısı Abdullah Uraloğlu, KADEM Genel Baskanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz, KADEM Trabzon Temsilcisi Doç. Dr. Sevdegül Mungan kamu kurumları ve STK’ların temsilcileri hazır bulundu.

Programda katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un kadınlar için ilk imzayı atan belediye olduğunu söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasında şunları kaydetti: “Kadınların demokraside, ekonomide, siyasette neyi nasıl başardıklarını ve neleri başarması gerektiğini istişare edecek çok değerli bir topluluk ile birlikteyiz. Trabzon çok medeni bir şehir. Şehir kültürü olarak gelişmiş ve devam etmiş. Bu köklü medeniyet ve kültürünü muhafaza edip geliştirecek olan da sizlerseniz. Bakınız Trabzon kadın dostu kent olmuş. Bu bir dünya programıydı. Kadın Erkek Eşitlik Komisyonlarını kuran, yerel eşitlik eylem planlarını Meclisinde hazırlayıp kabul eden öncü belediyelerden birisi Trabzon olmuştur. Trabzon Belediyesinin (il belediyesi döneminde), Birleşmiş Milletler tarafından yapılan değerlendirmede Kadın Dostu Kent programını en iyi uygulayan ikinci şehir olmuştur. Trabzon kadınlar için ilk imzayı atan belediyedir. Avrupa yerel yaşamında kadın erkek eşitlik şartını ilk imzalayan il belediyesi Trabzon Belediyesi olmuştur. Bu anlamda diğer belediyelere de yerel eşitlik birimlerini oluşturmakta yol gösterici olunmuştur. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi bünyesinde çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir. Trabzon’da kadın yaşam merkezi olarak Trabzon Konağını tahsis ettik, sosyal-kültürel çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Kadın konuk evi olarak tabir ettiğimiz Türkiye’de ilk bu şekildeki konuk evlerini yapan illerden birisi Trabzon’dur. Onu da yapıp Aile sosyal Politikalar Bakanlığına teslim ettik. Bunların yanı sıra tamamlanan ve devam eden onlarca çalışmamız var. Bugünkü panelimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler