Trabzon İsrail zulmüne karşı tek yürek

Trabzon'da İstanbul Yenikapı mitinigiyle eş zamanlı olarak 'İşgale ses ver' eylemi yapıldı.

Trabzon İsrail zulmüne karşı tek yürek

Trabzon, Filistin'de yaşanan İsrail zulmüne karşı tek yürek oldu. Trabzon Sivil İnisiyatifi tarafından düzenlenen yürüyüşe yüzlerce vatandaş katılarak İsrail'e tepki gösterdi. 

Öğretmen evi önünde toplanan kalabalık, Uzun Sokak boyunca Meydan Parkı'na doğru yürüyüş yaptı. Sloganlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, AK Parti Milletvekili aday adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Meydan Parkı'nda son bulan yürüyüşün ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu vatandaşlara seslendi. 

Trabzon İsrail zulmüne karşı tek yürek

Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasında, “Peygamberlerini katleden İsrailliler Kudüs’e hiçbir zaman hakim olamayacaklarla BM’de hiçbir şekilde Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olmadığına dair alınan kararla ayakları titriyor. Biz Allah’ın vadedittiği şekilde onun dinine yardım edersek o bize yardım edecek” dedi.  

Trabzon İsrail zulmüne karşı tek yürek

Filistin’de şehit düşenlerin isimlerini sayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bugün 18 Mayıs 2018. Çok önemli bir günü yaşıyoruz. ABD, İsrail güdümünde olarak Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak kendisi tarafından tanındığını ilan etti. BM’ye üye ülkelerin reddine rağmen, 70 yıldır devlet olmaya çalışan İsrail kendisi devlet mi başkenti olsun.  Kudüs bütün inanışların hür olduğu yerdir. Kudüs İslam Dünyasının ilk kıblesidir. Kudüs, İslam’ın idaresindeyken bütün dinlere hak ve hukuk tanıyan, hürriyet tanıyan, zulmün olmadığı, medeniyetin, barışın şehriydi” diye konuştu. Programda Trabzon Milletvekilleri adına ise Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta konuştu. Balta, özetle şu ifadeleri kullandı: “İslam dünyası çok zor süreçten geçiyor. Yıllardan beri İslam dünyasının dağınıklığından faydalanan katil İsrail ve onun destekçileri burada zulmediyor. İnsanların kanından beslenen, zulmeden, yer altı zenginliklerine göz diken, binlerce km uzaktan gelip Türkiye Cumuriyetini bölmeye alışan, FETÖ’yü himaye eden Amerika’ya karşı siz katilleri destekliyorsunuz, insanlara zulmediyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz, diyen Recep Tayyip Erdoğan'dır. Üzüntümüz şudur. Bütün inananlar, Müslümanlar bir ve beraber olmalı. Bir ve beraberce el ele verip bu katillere bu alçaklara karşı dik duruş sergilemeli. Allah’a dua ediyoruz" diye konuştu. 

Trabzon İsrail zulmüne karşı tek yürek

Trabzon AK Parti Milletvekilleri adına konuşan Muhammet Balta ise İslam dünyası çok zor süreçten geçtiğini belirterek, "Yıllardan beri İslam dünyasının dağınıklığından faydalanan katil İsrail ve onun destekçileri burada zulmediyor. İnsanların kanından beslenen, zulmeden, yer altı zenginliklerine göz diken, binlerce km uzaktan gelip Türkiye Cumuriyetini bölmeye çalışan, FETÖ’yü himaye eden Amerika’ya karşı siz katilleri destekliyorsunuz, insanlara zulmediyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz, diyen Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bütün inananlar, Müslümanlar bir ve beraber olmalı. Bir ve beraberce el ele verip bu katillere bu alçaklara karşı dik duruş sergilemeli. Allah’a dua ediyoruz. Bu mübarek günlerde Müslümanları tek yürek eyle" ifadelerini kullandı. 

Trabzon İsrail zulmüne karşı tek yürek

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, ise bütün islam ülkelerinin İstanbul'da bir araya geldiğini belirterek Bütün İslam ülkeleri aslında, bu duygunun düşüncesinin başkenti olan İstanbul’da bir araya geldiler. Burada dünyaya bir bildiride bulunulacak. Zalim, Zulüm, Haksızlık ne kadar insanlık dışı uygulama varsa karşınızda Türkiye var.Birlik ve beraberliğimizi her zaman dünyaya deklare ettik. Artık açık ve net. Bir fikir birliği, düşünce birliği oluşuyor. Şuanda Trabzon’da hangi siyasi düşüncede olursa olsun, bir sivil platform oluştu. Biz Türk milleti olarak terörle mücadele ediyoruz. Biz aslında Orta Doğu’daki bütün planların hedefinde olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Onlar ne kadar gelirse gelsinler misliyle karşılık veriyor ve büyümeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Trabzon İsrail zulmüne karşı tek yürek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber