Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Odası’ndan önemli açıklama! İşlemler böyle yürüyecek

Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Odası’ndan koronavirüs tedbirleri ile ilgili açıklama.

Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Odası’ndan önemli açıklama! İşlemler böyle yürüyecek

Haber61 – Haber Servisi - Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Odası’ndan Koronavirüs tedbirleri ile ilgili yapılan açıklamada işlemlerin nasıl yürüyeceği ile ilgili bilgi verildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınına ilişkin alınan tedbirler karşısında koronavirüs salgınıyla ilgili tehdit ortadan kalkıncaya kadar yığılmaların önüne geçilebilmesi ve vatandaşların mağdur olmamaları için Tapu Sicil Müdürlüklerinde randevu alınmadan başvuru yapılmamaktadır. 

Randevu taleplerini Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün web sitesindeki E-randevu işlemlerinden ve Çevre Şehircilik Bakanlığının Alo 181 hattından randevu alınarak evrak asıllarıyla birlikte randevu saatinde Tapu Sicil Müdürlüklerine başvuru yapılabilir.

Ayrıca Tapu Genel Müdürlüğü’nün sitesindeki web tapu işlemlerinden tapuya ibraz edilecek evrakların taranmak suretiyle başvuru oluşturması halinde işlemler Tapu Sicil Müdürlüklerince hazırlanarak harç mesajı ve randevu saati verilmek suretiyle belirtilen randevu saatinde taraflar karşılıklı imzaları atılmak suretiyle işlemler tamamlanmaktadır.

Web tapu başvurularında Tapu Sicil Müdürlüklerine imzaya gidilirken evrak asıllarının (Tapu, Belediye emlak değeri, nüfus cüzdanı, varsa vekalet, yetki belgesi v.b) imza anında müdürlüğe ibraz edilmesi gerekmektedir. Web Tapu için herhangi bir sınır olmayıp Alo 181 ve E-randevu işlemlerinde 50 ye yakın başvuru talebi alınmaktadır.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler